• DOLAR 32.372
  • EURO 34.784
  • ALTIN 2401.366
  • ...
Umut Kervanı Vakfı depremzedelere umut olmaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş merkezli depremin yaraları sarılıyor. 6 Şubat'ta yaşanan iki büyük depremle yıkımların yaşandığı Hatay, 20 Şubat'ta 3 dakika arayla yaşanan 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerle yeniden sarsıldı. 

İslami hayır kurumları, kurulan çadırkentlerde kalan depremzedelerin ihtiyacını karşılamak için 25 gündür canla başla çalışıyor.

Hatay'da depremin ilk gününden itibaren yardım faaliyetlerini sürdüren Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve IHO-EBRAR, günlük 5-6 bin kişiye üç öğün sıcak yemek ikramında bulunuyor.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Umut Kervanı Vakfı gönüllüsü Alaattin Basut, "Depremin ilk gününden beri Hatay İskenderun'daki aşevimizde sabah, öğle ve akşam ortalama 6 bin kişilik yemek üretiyoruz. Buradaki depremzedelerin hizmetine sunuyoruz. Sıcak yemeklerimizin yanı sıra buraya gelen vatandaşların su ihtiyacını da karşılıyoruz. İskenderun'da su sıkıntısı da var. Su ihtiyaçlarını gidermek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Deprem afetinde yıkımın çok olması yardımlarda devamlılık olması gerektiğini gösteriyor. Bir hafta 10 gün oldu bitti olmaması gerekir. Yardımlarda süreklilik olması lazım. Bu yönden de Umut Kervanı olarak mutlaka hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz. Bir şekilde yardımlarımızın devamı olması gerekiyor. 3-5 gün bitti deprem bitti mantığı olmaması lazım." dedi.

Yardımların devamı için hayırseverlerin desteğini beklediklerini belirten Basut, "Hayırseverlerden ciddi ciddi yardım bekliyoruz. Çünkü depremzedelerin aylarca yaraları sarılmayabilir. Depremzedelerin yemek sıcak aş yardımı devam etmesi gerekir. Sahadan aldığımız izlenimler bunlar." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir