• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
HÜDA PAR Kızıltepe ilçe Başkanı Kavan Kızıltepe'ye yerleşen depremzedeleri ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Kızıltepe ilçe Başkanlığı, Umut Kervanı ve Gençlik Kolları Başkanlığı ile oluşan heyetle Kızıltepe Öğretmen Evinde yerleşen depremzedeleri ziyaret ederek ihtiyaçları konusunda hasbihal etti.

Depremzedeler afetin meydana geldiği ilk anları ve neler yaşadıklarını aktardı.

Kızıltepe Umut Kervanı aracılığıyla depremzedelerin ihtiyaçları konusunda da bilgi alındı.

Yapılan ziyaret hakkında bilgi veren Kavan, ayrıca Kızıltepe halkının depremin ilk gününden itibaren yaptıkları yardım çalışmalarını takdir etti.

Kavan, "Malum olduğu üzere Türkiye'de 2 büyük deprem art arda yaşandı ve bu çok acı tablolar oluşturdu, çok büyük yıkımlar, çok büyük acı ve hikayeler arkasında bıraktı. Burada belki bizi teselli eden burada bir nebze bizi rahatlatan aslında tümüyle tüm vatandaşlarımızın birlik olmasıydı. Tüm vatandaşlarımızın 7'den 70'e herkesin bir şekilde yardım elini uzatmasıydı. Bu kısmi de olsa bizi rahatlatmış durumdadır. Sadece Mardin bölgesine resmi kayıtlara göre 27 bin kişi deprem bölgelerinden buraya göç etmek zorunda kalmışlar." şeklinde konuştu.

Deprem bölgelerine yürütülen yardım çalışmaları hakkında Kızıltepe halkına teşekkürlerde bulunan Kavan, "Sadece deprem zamanında değil, buradan giden yardımlarla birlikte şu anda sahada tamamıyla bir sahiplenme, kapılarını onlara açma özellikle Kızıltepe ilçemizle ilgili gelen depremzedeleri ziyaret ettik sahada onları gördük ve müthiş bir sahiplenmeyi yani biz sahada gördük. Sadece vatandaşlarımız değil, Sivil Toplum Kuruluşları, yerli kurumlarımız, vatandaşlarımız kendi evlerini açmışlar sahiplik etmişler, her türlü maddi ve manevi desteği esirgememişler. Bundan dolayı Kızıltepe Hür Dava Partisi olarak biz halkımıza teşekkür ediyoruz Allah razı olsun. Allah-u Teala Bu yapmış oldukları yardımları endisi için kabul etsin, ahirette azık olsun inşallah." ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir