• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
Müslüman Oldukları İçin Tartaklanıp Dövüldüler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Almanya`nın Offenbach şehrinde teravih namazından çıktıktan sonra dışarda camiye yakın bir yerde biraraya gelen 15 kadar Türk ve Fas asıllı Müslüman gençler aşırı polis şiddetine maruz kaldılar. Müslüman gençlerin kimliklerini kontrol etmek isteyen Alman polisler çok sert bir şekilde davranarak, kelepçeledikleri gençleri joplarla dövdüler. Biber gazı da kullanan polisler, gençleri tutuklanmalarını gerektirecek bir neden olmadığından tekrar serbest bıraktılar. Ancak polisler Müslüman gençleri, başlarına gelenleri basına anlatmaları halinde daha kötü şeyler olabilir ifadeleriyle tehdit ettiler.

Olayı görenlerin verdiği bilgiye göre Müslüman gençlerin dövüldüğü polis eylemine 13 polis ekibi katıldı. Olay mahallinde oturan ve kardeşini merak eden Umut K. dışarıya çıktığını ve polise ne olduğunu sormak istediğini, aynı şekilde kendisinin de polis tarafından bilgi verilmek yerine dövüldüğünü bildirdi. Umut K., adam yaralama suçundan polisler hakkında şikayetçi oldu.

Polis şiddetine madur kalanlardan Sufyan D. de polisin, Müslüman kıyafetli görünümde oldukları için kendilerine böyle davrandığını, polislere isim ve kimliklerini sordukları halde hiçbir cevap vermediklerini söyledi. Sufyan, 13 yaşındaki çocuklara bile kelepçe taktıklarını belirterek, kendilerinin daha yaşlı abiler olarak durumu yatıştırmaya çalıştıklarını, ancak polislerin adeta gerginliği istediklerini kaydetti.

Gençlerden Göksel S., polislerden birinin özür dilediğini ve başka ülkelerde daha sert davranıldığını söylediğini, gençlerin de hiçbir şikayette bulunmadığını bildirdi. Ancak Offenbach`da polisler tarafından hakaret ve şiddete maruz kalan gençler, hiçbir suçları olmadığı halde yalnızca Müslüman oldukları için polis tarafından dövülmelerini ve potansiyel suçlular olarak görülmelerini kabul edemeyeceklerini belirttiler. Gençlerin bildirdiğine göre polisler aksiyon sırasında Müslüman gençlerle alay ederek sözlü hakaretlerde de bulundular. Müslüman gençlere bayan polislerin daha da sert davrandıkları ve daha çok vurdukları bildirildi. Şiddet maduru gençler kendilerini döven polisler hakkında şikayetçi olduklarını ve dava açacaklarını kaydettiler.
 
Dünyabülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir