• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Fransa'da "kitlesel grev" endişesi: "Ülkeyi felce uğratmanın zamanı değil"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Veran, sendikaların emeklilik yaşını kademeli olarak 62'den 64'e çıkarmayı öngören reforma karşı 7 Mart'ta greve gitme kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Enflasyonun Mart 2022-2023 dönemi için yüzde 10 olarak açıklanmasını öngördüklerini belirten Veran, grevler için, "Ülkeyi felce uğratmanın zamanı değil" dedi.

Veran, hükümetin kitlesel grevleri engellemek için bu süreçte gerekli müzakereleri yürüttüğünü, bu kapsamda kendilerinden istenilen değişiklikleri yaptıklarını ancak sendikaların ayak direttiğini ifade etti.

Veran, sendikaların enerji, akaryakıt, ulaşım dahil bütün sektörlerde faaliyetleri durdurma kararının ülkede Ekim 2022'de olduğu gibi genel bir akaryakıt kıtlığına yol açmasını ummadıklarını söyledi.

Fransa'da Genel İş Sendikası (CGT) başta olmak üzere en büyük sendikalar emeklilik reformunu protesto etmek için 7 Mart'ta bütün sektörleri kapsayan grev kararı almıştı.

Başbakan Elisabeth Borne, 10 Ocak'ta Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un seçim vaatleri arasında yer alan emeklilik reformunun hayata geçirileceğini açıklamıştı.

Emeklilik yaşının 62 olduğu ülkede, 1 Eylül'den itibaren yasal emeklilik yaşı kademeli olarak her yıl 3 ay yükseltilerek 2030'da 64'e çıkarılacak. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir