• DOLAR 32.559
  • EURO 35.289
  • ALTIN 2468.297
  • ...
Cizreli kadınlar depremzede çocuklar için seferber oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cizre Sosyal yardımlaşma vakfına bağlı Sur Aile Destek Merkezi bünyesindeki giyim tasarım kursu öğrencileri ve Cizreli kadınlar, Kahramanmaraş merkezli depremde etkilenen çocuklar için seferber oldu.

Yıllar sonra ellerine örgü şişlerini alan Cizreli kadınlar, depremzede çocuklar için atkı, bere, kazak, çorap, patik ve çocuk battaniyesi ördü. Giyim kursu öğrencileri binlerce çocuk için eşofman takımı dikti. "Kadınlar Çocuklar Üşümesin" sloganıyla yaptıkları binlerce giyim malzemelerini deprem bölgesindeki çocuklara gönderdi.

"Burada el emeği bere, atkı, çorap örmeye başladık"

Halime Tanrıverdi

Çeyiz sandığından yıllar sonra örgü şişlerini çıkardığını söyleyen Halime Tanrıverdi, "Çocuklarımızı onların çocuklarının yerine koyduk. Bu büyük felaketi yaşadığımız için çok üzgünüz. Depremde ne yapabiliriz diye düşündük. 20 yıl önce sandığa koyduğumuz örgü şişlerimizi çıkardık. Yıllar önce çeyizlerimiz için yaptığımız atkı, bere, çoraplar vardı. Şimdi depremzedeler için yeniden örmeye  başladık. Bir katkıda bulunmak için böyle bir üretim yapmaya başladık. Sandığa koyduğumuz örgü şişlerimizi yeniden çıkardık. Bizlerde aynı durumda olabilirdik. Çocuklarımız üşümesin dedik. Burada el emeği bere, atkı, çorap örmeye başladık." dedi.

"Mahallenin yaşlı teyzeleri yıllar sonra ellerine örgü şişlerini aldı"

Kumri Gezer

Çocuklar üşümesin sloganıyla yola çıktıklarını belirten kurs hocası Kumri Gezer, "Deprem olduktan sonraki gün koordinatörümüzün öncülüğünde hayırseverler, mahalledeki kadınlar ve kursiyerlerimiz, ellerinde gelen imkânları merkezimize getirdiler. Bazı kadınlar evlerinde bulunan makinayı getirdi. Baz kadınlar çeyiz sandıklarında sakladığı örgü şişlerini getirdiler. Sabah 08.00’den akşam geç saatlere kadar kaldığımız oluyordu. Bir grup atkı, bere yaptı. Mahallenin yaşlı teyzeleri yıllar sonra ellerine örgü şişlerini aldı ve çorap, atkı örmeye başladılar.  Öğleden sonraki grubumuzda çocuklarımız için eşofman takımı yaptı. Özellikle Çocuklar üşümesin dedik. Yaptığımız el emeği ürünlerimizi deprem bölgesine gönderdik." şeklinde konuştu.

Rahime Yaşar, yaptığı açıklamada yıllar sonra depremzedeler için yeniden örgü yaptığını söyledi.

Rahime Yaşar

Yaşar, "Hepimizin başı sağ olsun. Vefat edenlere rahmet, yaralılara da şifa versin. Allah hepimizi bu musibetlerden muhafaza etsin. Mahalle kadınları olarak burada toplandık. Elimizden geleni yapmaya çalıştık. Patik, çorap, kazak örmeye başladık. 15 yıldan beridir bu şişleri ellerime almamıştım. Depremzedeler için yeniden elime aldım ve örgü yapmaya başladım. Burada patik, atkı, bere,  kazak örüyoruz. Sabah 08’de geliyoruz akşama kadar burada kalıyoruz." ifadelerini kullandı.

Suriye savaşından kaçıp Türkiye’ye gelen Nevruz Genç, "Ben Suriyeliyim. 7 yıldır buradayım. Savaştan kaçıp geldim.  Burada bana yardımcı oldular. Bu depremde çok üzüldük, sarsıldık. Evsiz kalmanın ne olduğunu biliyorum. Bende mahallenin kadınlarıyla buraya geldim elimden gelen bir şey varsa yapıyorum. Onlarla birlikte örgü örüyorum. Patik, çorap, kazak örgülerini yapıyorum. Paketleme yapıyorum. Bu büyük musibeti Allah kimseye yaşatmasın inşallah." dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir