• DOLAR 33.982
  • EURO 37.725
  • ALTIN 2728.385
  • ...
Adanalı hayırseverlerin, deprem bölgesine yardım ve destekleri artarak devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye 6 Şubat ve sonrasında yaşanan depremlerin ardından büyük yıkımın gerçekleştiği 11 ilde yaraları sarmak için seferber olmuş durumda. Zor günler geçiren depremzedelere bir destek de Adana Sebze Hal Esnafı'ndan geldi.

Adana Sebze-Meyve Komisyoncuları ve Hal esnafı depremzedelere ulaştırmak üzere Adıyaman'a yardım gönderdi.

Seyhan İlçe Müftülüğü rehberliğinde 1 tır sebze ve meyveden oluşan yardım İlçe Müftüsü Mehmet Yaman'ın duaları eşliğinde yola çıktı.

"Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın”

Müftü Yaman, “Depremin yaşandığı günün sabahından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığımızın plan ve yönlendirmeleri ile İl Müftümüz Mehmet Taşçı hocamızın riyasetinde, ilçe Müftülüğümüz ve din gönüllüsü hocalarımızla birlikte sahadaydık. Adanalı kardeşlerimize manevi rehberlik ve irşat hizmetleri başta olmak üzere, sosyal destek hizmetleri,  yemek dağıtımı, çadırlarda manevi rehberlik,  deprem bölgeleri için yardım toplama ve ulaştırma, lojistik hizmetler, cenaze defin, techiz ve tekfin hizmetleri,  taziye, barınma ve tüm gerekli çalışmaların yapıldığı bir gayretin ve çabanın içinde olduk. Rabbim millet bütünlüğümüzü ve ümmet bilincimizi bozmasın, bir daha böyle acılar yaşatmasın.” dedi.

Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, geride kalanlara sabırlar dileyen Yaman, "Allah, emeği geçen tüm görevlilerimizden, hal esnafı kardeşlerimizden razı olsun. Yaralarımızı birlikte saracağız, deprem bölgesinde küllerimizden tekrar doğacağız.” şeklinde konuştu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir