• DOLAR 34.301
  • EURO 37.389
  • ALTIN 3028.667
  • ...
Kahramanmaraş İl Müftü Yardımcısı Demir: 400 personelimizle sahadayız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

6 Şubat'ta Pazarcık ve Elbistan merkezli yaşanan 2 büyük depremin ardından toplamda 45 bine yakın insan hayatını kaybederken yüz binden fazla kişi de yaralandı. 13 milyondan fazla insanı doğrudan etkileyen depremler sebebiyle milyonlarca insan yaşadığı yeri terke etmek zorunda kalırken milyonlarcası da çadır kentlerde yaşam mücadelesi veriyor.

Resmi rakamlara göre sadece Kahramanmaraş'ta 140 binden fazla kişi tahliye edilirken yüzbinlerce kişi ise kurulan çadır kentlerde yaşamaya, hayata yeniden tutunmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş İl Müftü Yardımcısı Mehmet Demir

Çadır kentlerde yaptıkları çalışmalara ilişkin İLKHA muhabirine konuşan Kahramanmaraş İl Müftü Yardımcısı Mehmet Demir, 250'si farklı illerden olmak üzere toplamda 400 kişilik bir ekiple ilk günden beri alanda olduklarını, 4-6 yaş grubundaki çocuklar başta olmak üzere her yaştan insana hizmet verdiklerini ifade etti.

"Ekiplerimiz, manevi rehberlik yapmak için seferber oluyorlar"

Başta Türkiye'mize geçmiş olsun. İlk günden bu yana kurulan çadır kentlerde hizmet vermeye başladıklarını belirten Demir, "Şu an 19 çadır kentte 19 mescit çadırımız ve yanlarında 4-6 yaş çocuklarımız için kurulmuş etkinlik çadırlarımız var. Buralarda bulunan hem bayan hem erkek hocalarımız, çocuklarımıza etkinlik düzenlemek, onlara dini ve manevi rehberlik yapmak konusunda adeta seferber olmuşlar. Aynı zamanda Diyanet İşleri Başkanlığımızın organizasyonuyla 5 günlük ve 7 günlük olmak üzere çevre illerden gelen erkek ve bayan hocalarımız da çocuklarımıza manevi rehberlik etmekte, onlara çeşitli etkinlikler düzenlemekte, bunun yanında çadırlarda ve camilerimizde kalan vatandaşlarımıza manevi rehberlik hizmeti vermektedir." dedi.

"4-6 yaş çocuklar için 250 civarında hocamız sahada"

Demir, "Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından görevlendirmiş 400 personelimiz sahada bulunmaktadır. Bunlar ilk zamanlarda 3 günlük olarak geldiler fakat şuan 5 ve 7 günlük ekipler olarak geliyorlar. Bu ekiplerimiz 250 civarındadır. Bu hocalarımız geldiklerinde onları 4-6 yaş çocuklarımız için kurmuş olduğumuz çadırlarımıza yönlendiriyoruz. Orada çocuklarımızla ilgileniyorlar. Aynı zamanda manevi rehber dediğimiz hoca arkadaşlarımız, kimi zaman ilçe müftülerimiz, il müftülerimiz, vaizlerimiz, sahada kendisini ispat etmiş olan diyanet personelimiz gelip hem çocuklarımızla, gençlerimizle hem de çadırlarda kalan ailelerimizle ilgileniyorlar. Onlara manevi rehberlik yapıyorlar." diye konuştu.

"Amacımız, çocukların yaşadığı travmayı atlatıp sosyal hayata yeniden adapte olmalarıdır"

Bölgede yaşanan ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından evleri hasar gören vatandaşların çadır kentlere yerleştirildiğini hatırlatan Demir, "Şu anda 19 çadır kent bölgesinde bulunan çocukları belli saatlerde kurslarımıza alıyoruz. Onlarla sosyal etkinlik yapıyoruz. En azından bu travmayı atlatmaları için hocalarımız nezaretinde yaşananları unutmaları, motive olmaları için bazen resim, bazen kitap okuma, bazen sosyal aktivite ve sportif aktiviteler yapıyoruz. Amacımız ve arzumuz çocuklarımızın bu travmayı atlatması ve sosyal hayata tekrardan adapte olmasıdır. Bununla sosyal mutluluğumuzu pekiştirerek daha da iyi bir seviyeye ulaşmalarına vesile olmaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir