• DOLAR 32.575
  • EURO 35.353
  • ALTIN 2467.935
  • ...
HÜDA PAR Genel Merkezinden bir heyet Hatay'da depremzedeleri ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, depremin ilk anından itibaren yaptığı çağrı üzerine oluşturulan HÜDA PAR heyetleri ve koordinasyon merkezleri, depremde hasar gören bölgelerde, vatandaşların imdadına yetişmeye devam ediyor.

Yürütülen çalışmalar kapsamında Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden olan Hatay ve ilçelerinde çeşitli temaslarda bulunan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Ahmet Karaarslan, HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er ve beraberindeki heyet, çadır kentlerde bulunan depremzedeleri ziyaret etti, şikâyet ve taleplerini dinledi, acılarına ortak oldu.

"Vatandaşlarımızın yaralarını sarmak adına elimizden ne geliyorsa ortaya koymaya çalışıyoruz"

HÜDA PAR heyeti adına izlenimleri aktaran HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er, deprem bölgesinde vatandaşların eksikliklerini gidermek için çalışan STK'lara teşekkür etti.

Sözlerine "HÜDA PAR olarak depremin, yaşadığımız bu büyük felaketin ilk gününden itibaren sahadayız." ifadeleri ile başlayan Hamdullah Er şunları söyledi:

"Bizde herkes gibi elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Kardeşlerimizin, vatandaşlarımızın yaralarını sarmak adına elimizden ne geliyorsa ortaya koymaya çalışıyoruz, gayret ediyoruz. Özellikle bugünde Genel İdare Kurulu üyemiz sayın Ahmet Karaaslan ile birlikte gezdiğimiz bazı yerler oldu Hatay'da, İskenderun'da, Kırıkhan'da. Tabi burada şahit olduğumuz bazı manzaralar var, kimi zaman üzüldük, kimi zaman sevindik. Yani sevindiğimiz nokta burada kenetlenmiş olmamız, herkesin bir şeyler yapmak için buralara gelmesi, elinden geleni ortaya koyduğu bir durum gördük. Bu manzara karşısında tabi ki sevindik. Burada birçok sivil toplum kuruluşu faaliyette bulunuyor, gönüllü olarak vatandaşlarımıza aş temin etme konusunda ellerinden gelen gayreti göstermeye çalışıyorlar. Özellikle bizde bugün Umut Kervanı Vakfı, Yetimler Vakfı'nın koordinasyon merkezindeyiz. İskenderun'da sıcak aş dağıtımında bulunuyorlar. Ben özellikle onların şahsında burada bu bölgede, deprem bölgelerinde yer alıpta elinden gelen gayreti gösteren bütün sivil toplum kuruluşlarına çok teşekkür ediyorum, Allah hepsinden razı olsun."

"Buralarda hizmetlerin kalitesinin biraz daha artması gerekiyor"

Eksikler noktasında depremzedelerin kendilerine talepte bulunduğunu ve bu eksikliklerin yetkililer tarafından biran önce giderilmesi gerektiğinin altını çizen Er, "Özellikle gezdiğimiz çadır kentlerde şahit olduğumuz bazı hususlar var. Bunların en başından gelenlerden bir tanesi de hijyen konusu. Hijyen konusunu biraz daha özele indirgediğimizde özellikle kadınlara karşı daha fazla hassasiyet sahibi olmak gerekiyor. Kadınlar için ayrı lavabolar, ayrı duş yerlerinin oluşturulması gerekiyor. Bu konuda bize taleplerini bildirdiler. Onun haricinde lavabolara dair duş alınan konteynır talepleri oldu. Buralarda hizmetlerin kalitesinin biraz daha artması gerekiyor. Çadır bölgelerinde mobil duş yerleri kurulmuş, lavabolar kurulmuş fakat yetersiz olduğunu gördük. Ve birçok noktada kurulması gerekirken sınırlı sayıda kurulması, geniş alana hitap eden çadır kentlerde barınan hasta, engelli ve yaşlılarımız buralara gidemiyor, erişemiyor. Bize iletilen bu talepleri sizin aracılığınızla yetkililere iletmek istiyoruz. Bu sorunlarının halledilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Hamdullah Er, "Birçok STK yemek hizmetinde bulunuyor fakat özellikle bazı noktalarda tek tip yemeğin 21 gündür yenmesinden dolayı rahatsızlık var. Yani özellikle bize taleplerini bildiren vatandaşlar, kendilerinin yetişkinler olarak bu durumlarını idare edebileceklerini fakat çocuklarına aynı yemekleri yedirmeleri konusunda sıkıntı yaşadıklarını, artık farklı öğün, farklı çeşit yemeklerde talep ettiklerini açıkçası burada gördük. Diğer taraftan içme suyu konusunda da bazı eksikliklerin olduğunu görebiliyoruz. Bazı noktalarda bizden yetkililere ulaştırılmak üzere içme suyu konusundaki sıkıntılarının çözülmesi gerektiği hususu. Yine su ile alakalı duş ve lavabolarda bazı noktalarda eksiklikler var, suya ulaşma konusunda bazı sıkıntılar. Bunlarında giderilmesi noktasında talepler var. Bunları sizin aracılığınızla dile getirmek isteriz." diye konuştu.

Ziyaretlerin ardından heyet, Umut Kervanı Vakfı, IHO-EBRAR, Yetimler Vakfı ve Avrupa Yetim Eli Derneği koordinesinde Hatay'ın İskenderun ilçesinde kurulan aş evini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir