• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Zeydan Karalar'dan 'İstifa' sorusuna yanıt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zeydan, Ersoy'un "Benzer bir felaket Adana'da olsa istifa etmeyi düşünür müsünüz" sorusuna, ''Şimdi istifayı gerektiren bir sorumluluğumuz olduğunda bunun gereğini yerine getiririz, bu net. Bu işi doğru mecradan saptırmamak gerekiyor. Asıl suçluları hafif gözardı ediyoruz gibi geliyor bana. Büyükşehir belediye başkanlarının yapı ile ilgili büyük bir sorumluluğu yok. Yetkisi de yok. Sorumluluk ilçe belediyelerinde ve onu denetleyen yapı denetim. Bunları affeden devlet. Göz göre göre fazla yapmış. Yanlış yapan, insanın ölümüne neden olan bir hata yapıldıysa gereği yapılmalı.

8 katlı binayı hiç affetmeden yıktık. Yıkmak istediğimiz bir sürü bina oldu. Mesela fazla yapılan binayı tespit ettik, arkadaşlarımıza mühürlettik. Fakat Türkiye'de yasa dinlemeyen kesim var. Sonra polis marifetiyle yıkın dedim. Vatandaş barışa başvurdu ve o binayı yıkamadık.

Konuyu çok ciddi ele almak gerekiyor. Türkiye bir deprem bölgesi. Üstelik ön sıralarda deprem bölgesi. Dünyada bu kadar ülkede ilk 10'a girer Türkiye depremde. Riskli binaların olduğunu biliyoruz, imar affından faydalanan binaları biliyoruz. Bunları aslında konuşmak lazım. Biz deprem bölgesiyiz, bölgenin yaratacağı olumsuzlukları azaltmakla ilgili hiçbir şey yapılmadı.'' diyerek yanıt verdi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir