• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İsyan sürüyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Esirler ve Özgürleştirilenler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, esirlerin isyan programı çerçevesinde bugün sabah 11.00'den öğleden sonra 15.00'e kadar tüm koğuşları denetime kapattıkları ve cezaevleri yönetiminin dağıtmış olduğu "Şabas" isimli kıyafetleri giydikleri belirtildi. 

Açıklamada önümüzdeki hafta içinde esirlerin, isyan etkinliklerini daha da katılaştırmak ve daha sert tavırlar ortaya koymak için yeni birtakım adımlar atacağı ifade edildi. 

Açıklamada, sivil isyan programının başlatılmasının üzerinden iki hafta geçmesine rağmen cezaevleri yönetimi tarafından şu ana kadar gerginliği azaltacak ve işleri normal sürecine döndürecek herhangi bir adım atılmadığına ve herhangi bir sinyal verilmediğine dikkat çekildi. 

Esirler ve Özgürleştirilenler Bakanlığı, esirlerin davalarında ısrarlı olduklarını ve direniş programlarını sürdüreceklerini, herhangi bir gelişme olmaması durumunda da Ramazan ayının girmesiyle birlikte genel bir açlık grevi başlatmayı planladıklarını dile getirdi.

Aşırı ırkçı siyonist Ben-Gvir başta esirlerin fırınlarının kapatılması ve su kullanım limitlerinin düşürülmesi olmak üzere onlara yönelik baskı ve zorbalığı artıran muhtelif uygulamalar başlattı. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir