• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
AB`nin İsrail sabrı taştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil`in sert tepkisiyle karşılaşan tüzüğe göre herhangi bir İsrailli kuruluş AB`den fon istediğinde paranın işgal altındaki topraklarda kullanılmayacağına dair yazılı teminat verecek. 1 Ocak 2014`ten itibaren uygulanacak tüzüğün işgal topraklarında büyük yatırımları olan üniversiteler ile araştırma şirketlerini vuracağı belirtiliyor.

Zaman`da yer alan habere göre; Tüzük ekonomik, bilimsel, kültürel, sportif ve akademik işbirliği dahil AB ve İsrail arasındaki bütün ortak çalışmaları kapsayacak.

Uzmanlar, Brüksel`in “İsrail yıkar, AB öder” sözüne artık dayanamadığını, İsrail`in AB`nin şimdiye kadar ciddiye almadığına dikkat çekerek, tüzüğü “sarhoşun başına dökülen soğuk suya” benzetiyor. En dikkate değer yorumlardan biri İsrail`in kıdemli gazetecilerinden Akiva Eldar`dan geldi. Eldar, “İsrail hükümeti Avrupalıları pek ciddiye almıyordu. Önceden görmezden gelirken son zamanlarda iyice tahkir etmeye başladı. AB yeni hükümete baktı ve ‘yüzümüze vuran yağmur değil, bunlar bize resmen tükürüyor` dedi.” yorumunu yaptı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir