• DOLAR 32.307
  • EURO 34.994
  • ALTIN 2447.447
  • ...
Umut Kervanı, Mardin'deki depremzedelerin ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Umut Kervan, afet bölgelerinde aralıksız bir şekilde yürüttüğü yardım çalışmalarının yanında kente yerleşen depremzedelere yönelik yardımlar devam etmektedir.

Kente yerleşen bazı ihtiyaç sahibi depremzedelere Umut Kervanı Mardin tarafından 250 battaniye yardımında bulunuldu.

Yardım hakkında konuşan Umut Kervanı Mardin Başkanı Abdulaziz Önen, afetten etkilenen ailelere Umu Kervanı olarak aralıksız çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

"Bu kardeşlerimiz burada misafir kaldıkları sürece ihtiyaçlarını gidermek zorundayız"

Önen, "6 Şubat tarihinde hepimizi etkileyen bir deprem yaşadık. İlk saatten itibaren Umut Kervanı Mardin olarak hemen çalışmalara başladık. Deprem bölgesine buradan tırlarla gıda, odun, soba götürdük. Sarsıntıların devam etmesi ve hemen akabinde 2'nci depremin meydana gelmesiyle insanlar bölgeyi terk etmeye başladılar. Depremzede kardeşlerimizin Türkiye'nin her iline göç etmesiyle Mardin'e de takriben 30 bin insan yerleşmiş durumdadır. Gelen depremzedeler boş, eşyasız bir şekilde yerleştiler. Umut Kervanı Mardin olarak bu kardeşlerimize hem yakacak hem yatabilecek yastık, yorgan, mutfak malzemelerini onlara ulaştırdık ve ulaştırmaya da devam edeceğiz inşallah. Malum artçılar devam etmesiyle bu kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermeye devam etmeliyiz. Hayırsever bağışçılarımızın bizlere ulaştırdıkları yardımları bu kardeşlerimize anında ulaştırıyoruz. Bu kardeşlerimiz burada misafir kaldıkları sürece bakmak zorunda, ihtiyaçlarını gidermek zorundayız. Halkımız gereken fedakârlığı yapmaktadır ve yapıyor. İnanıyoruz ki bu saatten itibaren de bu yardımlar devam edecektir. Bugün birbirimize sahip çıkmaz, yardım etmezsek ne zaman edeceğiz? Mardinli yardımsever kardeşlerimizle birlikte bu yarayı saracağız Allah'ın izniyle. Biz Umut Kervanı Mardin olarak çalışmalarımız devam etmektedir." şeklinde konuştu.

İhtiyaç odaklı kente yerleşen depremzede ailelere battaniye yardımı hakkında da bilgi aktaran Önen, "Dün itibarıyla özel bir firma bizlere takriben 250 civarında battaniye bağışında bulundular. Mardin'e yerleşmiş depremzedelere ulaştırdık. Rabbim hayırseverlerden de razı olsun. İhtiyacı olan kardeşlerimiz varsa giderebiliriz Allah'ın izniyle." ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir