• DOLAR 32.428
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2443.651
  • ...

ADIYAMAN-Yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının ildeki projeleri hakkında bilgi almak ve kurumlar arası koordinasyonu sağlamak amacıyla 2013 yılı 3. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş Başkanlığında Valilik Seminer Salonunda gerçekleştirildi.

Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığında yapılan toplantıya, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Mehmet Erdoğan, Murtaza Yetiş, Salih Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları, Yatırımcı Bölge Müdürleri ile ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşların amirleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mahmut Demirtaş, "2013 yılı yatırım programlarında merkezi idare ve yerel yönetim kuruluşlarımıza ait irili ufaklı 495 işin yer aldığını, bu işlerin toplam proje bedelinin 2 Milyar 198 Milyon TL olduğunu, bu işler için geçmiş yıllarda 492 Milyon TL harcanmış olup, 2013 yılında 653,8 Milyon TL ödenek ayrılmış ve dönem sonu itibariyle 216 Milyon TL harcanarak, %33,3'luk nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. Bu işlerden 101 tanesi bitirilmiş, 307 tanesinde çalışmalar devam etmekte, 87 adet iş proje, ihale ve sözleşme aşamasındadır."dedi.

Merkezi idare kuruluşların 2013 yılı programında küçüklü büyüklü olmak üzere toplam 270 işin yer aldığını kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, "Proje bedeli 1 Milyar 796 Milyon TL olan bu işler için önceki yıllarda 486,6 Milyon TL harcanmış, 2013 yılında ise 286,2 Milyon TL ödenek kullandırılması öngörülmüştür. Bu işler için kullanılan ödenek miktarı 117 Milyon TL olup, bu harcamayla ulaşılan nakdi gerçekleşme düzeyi %41 dir." İfadelerini kullandı.

2013 yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın ise, toplantıya katılan Yatırımcı Bölge Müdürlerine seslenerek, Bölge Müdürlüklerimizin Adıyaman'a gerekli hassasiyeti göstermelerini istiyoruz. Özellikle Karayolları ve DSİ Bölge Müdürlükleri en yoğun çalışma alanlarımızın başından geliyor. Her iki bölge müdürlüğümüzden de Adıyaman'ın sorun ve sıkıntılarının giderilmesi noktasında hareketli bir çalışma gözlemlemek istiyoruz. Zaten Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş Adıyaman'ın sorun ve sıkıntılarının giderilmesi noktasında çok muazzam ve ciddi bir gayret göstererek, lokomotif görevi görüyor. Bizlerde ilin Milletvekilleri olarak gelen her projeye destek olacağımıza söz veriyoruz. Çünkü Adıyaman söz konusu olunca gerisi teferruattır bizim için. Seçilmişiyle atanmışıyla, STK'sıyla ve halkımızla elele vererek, gönül birliği içerisinde Adıyaman'ın çözemeyeceğimiz sorunu yoktur. Buna gönülden inanıyorum. İl Müdürlerinden ve Bölge Müdürlerimizden istirhamım Adıyaman'ın sorunlarını hafızalarından sürekli yer edinmeleridir. "dedi.

Koordinasyon Toplantısında konuşan Adıyaman Milletvekili Murtaza Yetiş de, Adıyaman'ın sorun ve sıkıntılarının giderilmesi noktasında herkese görev düştüğünü belirtti.

Devam eden mevcut yarımların tamamlanması ile birlikte Adıyaman'ın umut vat ettiğini ifade eden Milletvekili Salih Fırat ise, elele vererek, çözemeyeceğimiz sorun yoktur. Bakın iki hafta önce Ankara'da Sayın Valimizin bizzat öncülük ettiği Adıyaman Tanıtım Günleri vardı. Çok muhteşem geçti ve bütün Ankara Adıyaman'ı konuştu.

Milletvekili Mehmet Erdoğan ise, "Grup Başkanvekilimiz Ahmet Aydın'ın gayreti, çalışkanlığı ve ilimize yeni bir vizyon ve canlılık getiren böyle çalışkan bir Valimizin başkanlığında bu heyecanımızı artırdık. Artırılması gerektiğinin de zaten bilincindeyiz. Geçen dönemden başlatılan projelerin planlamalarını inşallah bu sene ve önümüzdeki yıllarda görmek nasip olur"dedi.

Vali Mahmut Demirtaş Başkanlığındaki İl Koordinasyon Toplantısı, daha sonra Yatırımcı Bölge Müdürlerinin yaptıkları çalışmaları değerlendirmeleri ile son buldu. (Cemil Özdaş-İLKHA)