• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Meksika'da ulusal seçim kuruluna yönelik reform planı protesto edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meksika'nın başkenti Meksiko'daki Zocalo Meydanı'nda toplanan göstericiler, Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un ulusal seçim kuruluna yönelik reform planını protesto etti.

Meksika'da Senato, ekonomik tasarruf sağlayacağı ve siyasi ayrıcalıkları azaltacağı iddia edilen seçim reformunu onaylamıştı.

Senato'da yapılan oylamada, seçimleri denetleyen Ulusal Seçim Kurumunda değişiklik öngören reform 50'ye karşı 72 oy ile kabul edilmişti.

Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador'un Senato tarafından oylanan reformun yasalaşması için onay vermesi gerekiyor. Seçim organının denetleme ve yaptırım yetkilerini sınırlayacak olan girişimi desteklediği bilinen Obrador'un reforma onay vermesi bekleniyor.

"B Planı" olarak bilinen reform girişimi, daha kapsamlı seçim değişiklikleri içeren anayasa reformu için Kongre'de yeterli oyu alamayınca Obrador tarafından Aralık ayında önerilmişti.

Obrador, 2018'de seçimlerindeki zaferinden bu yana, seçim yapmanın maliyetli olduğundan defalarca şikayet ederek Ulusal Seçim Kurumu'nun bütçesini kısmaya çalışıyor. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir