• DOLAR 32.667
  • EURO 35.354
  • ALTIN 2479.107
  • ...
HÜZÜN VE MUTLULUK BİR ARADA  Deprem bölgesinde 20 günde 11 bin bebek dünyaya geldi AĞLATAN DA O’DUR SEVİNDİREN DE…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Merkezi

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde adeta küçük kıyametin yaşandığı depremin üzerinden 22 gün geçti. Enkazların kaldırılmasıyla can kaybı sayısı da artıyor. Artçı depremlerin halen devam ettiği illerde evleri yıkılan veya hasarlı olan vatandaşlar çadır veya konteynerlerde kalıyor. Yardım kuruluşlarının illerde kurdukları aş evleri halka üç öğün yemek dağıtıyor. Yaralar bir bir sarılıyor. Her yerde hüzün hâkim. Ancak deprem bölgelerinde yeni doğan bebekler, hüznü buruk bir sevince dönüştürüyor. Depremin yaşandığı 11 ilde son 20 gün içerisinde 11 binin üzerinde bebek dünyaya geldi. Haberi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, duyurdu.

Gaziantep'in İslâhiye ilçesinde açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Yıkım ve ölüm, ağıt ve umut şehirlerinde; enkaz altında, doktor elinin uzandığı yaralı haberleri gibi şimdi de şifa bulan depremzede hasta sayıları ve hayatın şefkat çehresi diyeceğimiz haberler de var. Bu haberler bizi hayata yeniden bağlıyor. Son 20 günde, 11 afet şehrimizde 11 binin üzerinde bebek doğdu. Yeni doğan her bebek bize verilmiş bir umuttur" dedi.

Bakan Koca, 6 Şubat ve sonrasında birbirini izleyen depremler sebebiyle İslahiye'de 1347, Nurdağı'nda 2 bin 170 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatarak, Gaziantep genelinde can kayıplarının 3 bin 897'ye ulaştığını, Osmaniye'de ise toplamda 993 kişinin vefat ettiğini bildirdi.

13,5 MİLYON İNSANIMIZ DEPREMDEN ETKİLENDİ

Savaşta ve afetler karşısında gücünü birleştirmiş, şartlara teslim olmamış büyük millet olduklarını vurgulayan Koca, "Deprem 11 ilimizde 13,5 milyon insanımızı bir anda etkiledi. Fakat aynı anda 70 ilimizde bütün insanlık duygularını da harekete geçirdi. Deprem, toprakta yarılmalar meydana getirdi ama diğer 70 ilimizi alıp 11 afet şehrine adeta komşu yaptı." diye konuştu.

Bakan Koca, hafif yaralı olup tetanos aşısı yaptırmayan vatandaşlardan en yakın sağlık birimine müracaat etmelerini istedi. Depremden etkilenen illerde halk sağlığı açısından muhtemel sorunlara karşı gerekli çalışmaların yürütüldüğünü anlatan Koca, bunların başında su kaynaklı sorunların geldiğini vurguladı.

Depremler Sürüyor: MALATYA'DA 5,6…

Öte yandan deprem bölgesi beşik gibi sallanmaya devam ediyor. Malatya'da dün saat 12.04'te 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre, 30 binanın yıkıldığı depremde, 1 kişi hayatını kaybetti, 103 kişi de yaralandı.

Merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Çevre illerde de hissedilen deprem, 6,96 kilometre derinlikte gerçekleşti. Deprem, Malatya'nın yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi civar illerde de hissedildi.

HASARLI BİNALARA KESİNLİKLE GİRMEYİN!

Depremin etkisiyle Malatya'daki hasarlı bazı binalarda da göçük oluştuğu öğrenildi. Öte yandan sarsıntının ardından vatandaşların meydanlara toplandığı görüldü. AFAD, bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi, riskli binaların etrafında bulunulmaması uyarısında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir