• DOLAR 32.447
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2443.575
  • ...
Subay lojmanlarının yıkımı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Belediye ekipleri Subay Lojmanlarının yıkım çalışmalarına başladı. Yıkılan lojmanların yerine 600 araçlık otomasyonlu otopark yapılacak.

 

Tapu devrinin ardından başlayan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Cem Çöllü, güvenli yıkım işleminin ardından yapılacak ihale sonucu, yüklenici firmanın kısa süre içerisinde otopark yapımına başlayacağını söyledi.

 

Yaklaşık 1,5 yıldan bu yana devir için beklenilen ve geçtiğimiz günlerde Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından beklenen tapu devir işlemlerinin ardından teslim edilen lojmanın yıkımı, Manisa Belediyesi ekiplerince gerçekleştirildi.

 

Belediye Başkan Yardımcısı Cem Çöllü de yıkım sırasında çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı.

 

Büyük soruna modern çözüm

Tapu devrinin gerçekleşmesi ile birlikte yıkım çalışmalarına hız verdiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Cem Çöllü, şehir merkezinde bulunan lojmanların yıkım işleminin güvenli bir şekilde sürdüğünü belirtti.

 

Kısa süre içerisinde ihale sürecinin tamamlanacağını söyleyen Çöllü, "Manisa'nın çözülmesi gereken bir problemini daha çözüme kavuşturmak için önemli bir adım attık. Yaklaşık 1,5 yıldır beklediğimiz tapu devri gerçekleşti ve bundan sonraki süreç ihale prosedürlerini kapsıyor. İhale tarihi de 14 Ağustos 2013 olarak belirlendi. Şuanda lojmanların yıkımını gerçekleştiriyoruz. Kent merkezinde önemli bir noktada bulunan lojmanların yıkımını güvenli bir şekilde yapıyoruz. İhalenin tamamlanmasına müteakip yüklenici firma buradaki çalışmalarına başlayacak. Bu süreci de en kısa sürede tamamlayıp, kentimize otomasyonlu yaklaşık 600 araç kapasiteli önemli bir otoparkı kazandıracağız. Bunun yanı sıra şikayet dolayısıyla KİK'e giden Emekliler Parkı'ndaki prosedür de kısa süre içerisinde çözüme kavuşacak ve oradaki çalışmalara da hız vereceğiz. Manisa Belediyesi olarak büyük sorunlara modern ve Manisa'ya yakışır çözümler getirdiğimize inanıyoruz" dedi. (Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir