• DOLAR 32.707
  • EURO 35.493
  • ALTIN 2483.446
  • ...
Mardin'de "Dua, istiğfar ve gıyabi cenaze namazı" etkinliğine yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İTTİHADUL ULEMA ve Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde 17 ilde düzenlenen "Dua, istiğfar ve gıyabi cenaze namazı" programı Mardin'de de düzenlendi.

15 Temmuz Şehitler Parkı Nuhoğlu Camii önünde düzenlenen programa; HÜDA PAR Mardin İl Başkanı İsmail Çevik, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri ve halktan yüzlerce kişi katılım gösterdi.

Depremde hayatını kaybedenler için dua ve istiğfar edildi.

Program hakkında bilgi aktaran Mardin Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı ve İTTİHADUL ULEMA Üyesi Fesih Memiş, depremzede vatandaşların acısına ortak olmak ve bu hususta bela ve musibetlerden sakınmak için gıyabi cenaze namazı, dua ve istiğfarda bulunduklarını belirtti.

Memiş, "Malum 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremler yaşadık. 11 ilimiz ilçeleriyle beraber tahrip oldu. Felaket büyük, acımız büyük, yükümüz de ağır. Malum o depremde vefat edenler Allah'ın rahmetine kavuştular. Depremden sağ kurtulanlar mağdur bir şekilde diğer illere dağılırken bizim ilimize de yerleştiler. Buradaki gerek sivil Toplum Kuruluşları gerek devletin ilgili yardım kuruluşları el birliğiyle yaraları sarmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Bela ve musibetlere karşı Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın takındığı tavrı baz aldıklarına dikkat çeken Memiş, "Biz de özellikle bu sıkıntılı anlarda felaket ve musibetler anında ne yapılması gerektiği hususunda Peygamber Efendimiz Aleyhisselam'ın örnekliğini de baz alarak burada hem hayatını kaybeden kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kıldık, hem de onlar için dua ve istiğfar ettik. Vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, kalanlara da Allah'tan sabır diliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir