• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Alimlerden afetlere karşı "tövbe ve sabır" çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Molla Mizgin, İLKHA'ya yaptığı açıklamada deprem gibi afet ve musibetlerin ardından Müslümanların bundan nasıl ders ve ibretler çıkarması gerektiğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Başınıza gelen herhangi bir musibet, kendi ellerinizle işledikleriniz yüzündendir. (Bununla beraber) Allah çoğunu affeder." ayetine atıfta bulunan Molla Mizgin, "Önceki kavimler de kendilerine gönderilen Peygamberleri, kanunları dinlemedikleri zaman Allah onları azabı ile cezalandırıyor. Tabi Allah bunu yaparken de bizler zatına yönelelim; hatalarımızdan, cahilliğimizden ve günahlarımızdan pişman olalım diye bu musibetleri veriyor. Bugün de milletimizin başına bir musibet gelmiştir. Bundan dolayıdır ki bizler de Allah'a yönelelim, tövbe edelim, ona itaat edelim." dedi.

Bela ve musibetlerin de sadece insanların işlediği günahlardan ötürü meydana gelmediğine dikkat çeken Molla Mizgin, "Allah Celle Celalühu, bazen insanları imtihan da ediyor. Yani musibet, sadece işlenen günahlardan dolayı değildir. Nitekim ayet-i kerimede Rabbimiz, 'Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınayacağız. Sabredenleri müjdele!' diye buyuruyor. Allah bu şekilde imtihan ederek bizlerin Allah'ın emrine ve kaderine ne kadar teslim olacağımızı, ne kadar sabredeceğimizi sınıyor. Çünkü dünya imtihan yeridir. Ahiret de mükafat ve ceza yeridir." diye konuştu.

Başa gelen bela ve musibetlerin ardından insanların Allah'a yönelerek zatının emir ve yasaklarına daha fazla uyması gerektiğini ifade eden Molla Mizgin, "Acaba bizler ne tür günahlar ve hatalar yapmışış, gafil olmuşuz diye kendimizi hesaba çekmeliyiz. Yapmış olduğumuz günah ve hatalardan pişman olmalıyız. Allah'a dönmeliyiz ve ona itaat etmeliyiz. Hayatımızı Allah'ın emir ve yasaklarına göre ayarlamalıyız. Ve bu şekilde Allah'ın başımızdaki azabı çekmesi için ve bir daha böyle bela ve musibetler göndermemesi için ve bizlere mükafatını vermesi için kendimizi ve toplumumuzu toplu tövbeye etmeye davet ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir