• DOLAR 32.661
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2441.097
  • ...
Mardin'de dua, istiğfar ve gıyabi cenaze namazına davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

17 ilde yapılacak olan "Gıyabi cenaze namazı ve Dua'ya Çağrı" etkinliği Mardin'de de gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mardin Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı ve İTTİHADUL ULEMA Üyesi Fesih Memiş, 26 Şubat Pazar günü 15 Temmuz Şehitler Parkı Şakir Nuhoğlu Camii önünde, öğle namazından sonra düzenlenecek programa tüm Mardin halkını davet etti.

Mardin Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı ve İTTİHADUL ULEMA Üyesi Memiş, depremzede vatandaşların acısına ortak olmak ve bu hususta bela ve musibetlere karşı Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın takındığı tavrı hayata geçirerek durulabileceğine dikkat çekti.

Memiş, "Malumdur 6 Şubat günü 7.7 ve 7.6 şiddetinde depremler yaşadık. 11 ilimiz bu depremden zarar gördü ve hepimizin yüreğine ateş düştü. İlk günden beri Türkiye'nin doğusu, batısı, kuzeyi güneyiyle herkes elinden ne geliyorsa bu depremzede kardeşlerimizin imdadına koştular. Yardımlar halen devam ediyor. Bu uzun soluklu bir süreçtir. Aslında bunun yanın kendi nefislerimize yönelmemiz lazım. Fiziki yaraları sarmaya çalıştığımız gibi ruhen de teskin olabilmemiz için bizim Peygamber Efendimizin bela ve musibetlere karşı takındığı tavırları hayatımıza geçirmemiz gerek. Görüyoruz ki Peygamber Efendimiz her bela ve musibetlerle karşılaştığında dua ve istiğfar ile Allah'a iltica ederdi.  Eriştiği nimetlere karşılık da dua ile Allah-u Teâlâ'ya hamd ve övgülerde bulunurdu. 1400 yıllık İslam geleneğinde de bu metot vardır." şeklinde konuştu.

"Bütün Mardin halkımızı ve deprem bölgesinden kentimize gelen depremzede kardeşlerimizi davet ediyoruz"

Düzenleyecekleri programa tüm halkı davet ettiklerini ifade eden Memiş, "Biz bu hususta İTTİHADUL ULEMA öncülüğünde Peygamber Sevdalılarının katkı ve katılımlarıyla Türkiye'de takriben 17 il kendi ilimiz ve ilçelerle beraber dahil olmak üzere hem halkımıza bu şuuru oluşturmak hem de farkındalık oluşturmak için yarın 26 Şubat Pazar günü 15 Temmuz Şehitler Parkı Şakir Nuhoğlu Cami önü öğle namazından sonra depremde vefat eden kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazını kılacak, ardından da dua istiğfar da bulunacağız. Bu hususta bütün Mardin halkımızı hatta deprem bölgesinden kentimize gelen depremzede kardeşlerimizi de davet ediyoruz. Çünkü onların içleri daha çok yanmasıyla kendilerini belki Allah'a daha yakın hissediyorlar. Kadınıyla erkeğiyle herkesin orada olmasını istiyoruz." ifadelerini kaydetti. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir