• DOLAR 32.458
  • EURO 34.655
  • ALTIN 2390.559
  • ...
Depremzede komşusuyla enkaz altında tanıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Arama kurtarma çalışmalarında bulunan İHH kurtrma ekibi lideri  Ali Uygur deprem bölgesindeki çalışmalarında karşılaştıklarını anlattı.

Beşer kişilik guruplar halinde enkazlarda görev aldıklarına değinen Uygur, "200'ün üzerinde depremzedeyi sağ çıkardık. Arama kurtarma çalışmalarında ilginç şeyler de yaşadık. Anne ile kızını kurtarmak için mücadele ettik. Bilincini yüksek tutmak için konuşturuyorduk. Saatler sonra anneye ulaştık, çıkardık. Arkasındaki 8 yaşındaki kızına tam ulaşacağımızda sesi kesildi. Çıkardık, dakikalarca kalp masajı yaptım ama döndüremedim." diye konuştu.

Bir taraftan da enkaz altındakilere moral vermeye çalıştıklarını ifade eden Uygur, enkazın altındakilerin sadece kendisinin evinin yıkıldığını sandığını söyledi.

"Hayatını kaybedenlerin büyük bölümü birbirine sarılmıştı"

Yakınlarını kaybedenlere, vefatları söylemediklerini belirten Uygur, şöyle devam etti:

"Arkadaşlara, 'Kesici delici alet getirin.' diyorum. Sesimi duyan enkazın altındaki amca, 'Aşağıda Turkcell bayisi var, orada kesici alet var. Benim çocuğa söyleyin, getirsin.' diyor. Binanın yıkıldığından haberi yok, ortada ne bayi ne bir bina var. Çocuğu da enkazın altında. 'Tamam söyleriz.' diyorum. Enkazın altında vücudu buzdolabına sıkışmış, 'Beni bırakın, annemi babamı kurtarın.' diyor."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir