• DOLAR 32.28
  • EURO 34.705
  • ALTIN 2406.474
  • ...
Öldürdüğü örgüt üyesinin cesedini gömdüğü evde yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Emniyet İstihbarat Başkanlığı koordinesinde Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, Özel Harekat ve Havacılık Dairesi başkanlıklarınca yürütülen çalışmalarda, PKK/KCK içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren bir şahsın eylem hazırlığında olduğu belirlendi.

Örgüte 2005 yılında katıldığı öğrenilen "Hebat Helat" kod adlı Sıtkı Kurtoğlu'nun, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi Gönen Mahallesi Karacurun mezrasında bulunan bir bağ evinde saklandığı tespit edildi.

Sabah bulunduğu ikamet polis tarafından ablukaya alınan örgüt mensubu, Polis Özel Harekat timleri tarafından teslim olması yönünde yapılan çağrılara ateşle karşılık verdi.

Yaşanan çatışmada yaralı olarak teslim olan şahsın üzerinde ve saklandığı ikamette yapılan aramada, 1 kalaşnikof piyade tüfeği, 2 tabanca, 2 susturucu, 2 el bombası ve muhtelif sayıda fişek ele geçirildi.

- Emrini yerine getirmeyen örgüt mensubunu infaz etti

PKK mensubu Kurtoğlu, sorgusunda, birkaç ay önce beraberindeki "Hogir" kod adlı PKK/KCK mensubuna eylem talimatı verdiğini, bunu yerine getirmeyeceğini söyleyince de onu öldürdüğünü ve yakalandığı evin bahçesine gömdüğünü itiraf etti.

Operasyonun düzenlendiği ikamet bahçesinde polis tarafından yapılan aramalarda, toprağa gömülü ve çürümüş vaziyette bir erkek cesedi bulundu.

Yakalanan PKK/KCK'lı Kurtoğlu'nun, Şanlıurfa TEM Şube Müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir