• DOLAR 32.825
  • EURO 35.244
  • ALTIN 2450.671
  • ...
ABD'de kar fırtınası! 500'ü aşkın uçuş iptal edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şarkul Avsat'ın haberine göre, kalınlığı 60 cm'yi bulması beklenen karın yanı sıra fırtına, ABD’nin batı kıyılarından Büyük Göller bölgesine kadar ülkenin birçok bölgesini etkisi altına aldı.  ABD’nin batı yakasından gelen sert rüzgar ve kar yağışları, yüzbinlerce vatandaşın uçuşlarının durdurulmasına ve elektrik kesintilerine neden oluyor.

Los Angeles yakınlarındaki güneşli olan bölgelerde bile yoğun kar yağışı uyarıları veriliyor. Ulusal hava tahmincileri, Minnesota'nın bazı bölgelerinin "seyahati imkansız kılacak benzeri görülmemiş bir kış fırtınasıyla" karşı karşıya kalınacağı uyarısı yapılıyor.

Hava durumu açıklamasında, yoğun karın saatte 55 ila 70 km hızla kuzeydoğu rüzgarlarıyla açık alanlara savrulacağı ve kalınlığının birkaç metreye ulaşabileceği kaydedildi. Açıklamada, zorunlu seyahat hallerinde araçta fazladan yiyecek, lamba ve su bulundurulması gerektiği uyarısı yapıldı.

ABD’de kar fırtınasından 50 milyondan fazla kişinin etkilendiği açıklandı. Uçuş izleme web sitesi Flight Aware'e göre, iki bin 30 uçuş gecikmeli yapılırken, bin 500’ü aşkın uçuş ise iptal edildi., Wyoming'de otobanlar ve tali yollar birkaç gün boyunca kapalı kalabilir.

 

 


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir