• DOLAR 32.752
  • EURO 35.133
  • ALTIN 2442.71
  • ...
Akıllı saatlere dikkat! Kalp krizi riski
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şarku’l Avsat’ın Sky News’ten aktardığı habere göre, Utah Üniversitesi’nden araştırmacılar tarafından yürütülen araştırmada, Samsung Galaxy Watch4, Fitbit akıllı tartı ve Moodmetric akıllı yüzüklerde bulunan sensör teknolojisinin, kalbe yerleştirilebilir elektronik cihazlara (CIED) sahip hastalarda ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği ortaya çıktı.

Heart Rhythm dergisinde yayınlanan araştırmaya göre, akıllı saatlerin bu hastalar için kalp krizi riskini artırmasının nedeni, bu saatlerin kullanıcının kondisyonunu takip etmek için biyoimpedans teknolojisi kullanılması.

Biyoimpedans teknolojisi nedir?

Biyoimpedans teknolojisi, belirli biyolojik göstergeleri ölçen küçük, zararsız bir elektrik akımının vücuttan geçirilmesine dayanıyor.

Bu, bir kişinin kilosu, boyu, yaşı ve cinsiyeti hakkındaki bilgileri, vücudundaki vücut yağ yüzdesini hesaplamak ve maruz kaldığı stres düzeyini ölçmek için kullanılıyor.

Araştırmada kalp pili için, biyoimpedansın küçük elektrik akımının, kalbi yeterince hızlı attığını düşünmesi için kandırabileceği ve bu da kalp pilinin işini yapmasını engelleyebileceği tespit edildi.

Tıp profesörü Benjamin Steinberg konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi;

“Yaşamak için kalp pillerine bağımlı hastalarımız var. Kalp pili elektrik akımının neden olduğu müdahale nedeniyle karışırsa, karıştığı süre boyunca çalışmayı durdurabilir. Bu parazit uzun sürerse, hasta bayılabilir veya daha kötüsü olabilir.”

Çalışmada, implante edilebilir kalp cihazları ve çeşitli cihazlarla etkileşimleri ile ilgili uyarıların yapıldığını da vurgulandı. Ancak bu konuda akıllı saatlerin etkisi ilk kez araştırılıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir