Günlerdir deprem bölgesindeki yaraların sarılmasına yardımcı oluyorlar
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin üzerinden 17 gün geçti. Yaraların sarılması için devletin yanı sıra STK'larda büyük uğraş veriyor. STK'ların yürüttüğü çalışmalarda hiçbir karşılık beklemeksizin gönüllülerde günlerdir kentlerde çalışmalara katılıyor.
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremin yaraları sarılmaya devam ediliyor.
STK'larda gönüllülük esasına göre üye ve gönüllüler depremin gerçekleştiği bölgelerde çalışmalara katkı sunuyor. Gönüllülerden biri olan elektrik tesisatçısı Uğur Açar, deprem bölgesi Adıyaman'da çalıştığı sırada ayağını kırdı, Diyarbakır'a evine gitmek yerine işlerine kaldığı yerden devam etti.
Gönüllük esası ile çalışmalara katkı sunduklarını belirten Uğur Açan, "Diyarbakır'da ikamet ediyorum, 14 gündür buradayız. Umut Kervanı bünyesinde gönüllü olarak geldik. Gerek arama kurtarma çalışmaları ve gerekse depremzedelerin barındıkları çadırların teknik işleri olsun, insanları temel ihtiyaçlarının karşılanması olsun hepsini Allah rızası için yapmaya çalışıyoruz. Allah hamd olsun böyle bir kervanın içerisindeyiz. Tamamıyla bu işlerimizi gönüllülük esaslarına göre yapıyoruz. İnsanlar soruyor 'kimsiniz, nereden geldiniz diye' bizde diyoruz ki, Ümmetin hizmetkarlarıyız, Müslümanların dara düştüğü anda yetişmeye çalışıyoruz. Yolda yürüdüğüm sırada parke taşları ayağımın üzerine düştü, kırıldı. Tedaviye gittim, alçıya aldılar eve gitmek yerine çalışmalarıma kaldığım yerden devam ettim." dedi.
Yürütülen çalışmalarda halkın günlük sıcak yemek ihtiyaçlarının karşılanması için binlerce kişiye aşevlerinde yemek yapan gönüllü aşçılar ciddi efor sarf ediyor.
O aşçılardan biri olan Ahmet Ersoy, ikamet ettiği Batman'dan hareket ederek önce Malatya iline daha sonra ise Adıyaman'a geçerek günlük 25 bin depremzedeye 3 öğün sıcak yemek veriyor.
Umut Kervanı bünyesinde hiçbir karşılık beklemeden gönüllü olarak çalışmalara katkı sunduğunu söyleyen Ersoy, "Batmanlıyım, Umut Kervanı bünyesinde önce Malatya'da çalışmalar yürüttük, diğer ekiplerimiz devam ediyor, sonra Adıyaman'a geldim. Günlük 25 bin kişilik yemek yapıyoruz ayrıca 24 saat esaslı çorba ikramımız oluyor halka. Genellikle etli yemekler yapıyoruz, öğlen ve akşam yemeklerini 10 bin kişilik olarak ayarlıyoruz. Eksiklik olduğunda da takviye yapabiliyoruz. Özellikle etli yemeklere ağırlık vermemiz depremzedelerdeki protein eksikliğinin olması nedeni iledir. Ayrıca halkın gönlünden geçenleri servis etmeye çalışıyoruz. İnşallah Umut Kervanı bünyesinde hizmetlerimizi devam ettireceğiz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)