• DOLAR 33.006
  • EURO 35.42
  • ALTIN 2453.97
  • ...
İtalya'dan ukrayna'ya açık destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


Meloni, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşmesinin ardından beraber düzenledikleri ortak basın toplantısında konuştu.

İtalya Başbakanı konuşmasında, “Rus saldırganlığı karşısında İtalya’nın tam desteğini yineledim. İtalya, bu konuda tereddüt etme niyetinde değil ve olmayacak da” dedi.

İtalya’nın müzakere koşullarının oluşturulması için elinden geleni yapacağını aktaran Meloni, “Ancak o zamana kadar, her türlü askeri, mali ve insani desteği verecektir. Ukrayna’yı askeri olarak destekleyenler, barış için de çalışanlardır” diye konuştu.

Meloni, Zelenskiy ile görüşmesinden önce, 2022 baharında katliamların yaşandığı, savaşta harabeye dönen İrpin ile Buça kentlerini ziyaret etti.

İtalyan lider, “Bu şehirlerde gördüklerimi tüm İtalyanlara anlatmak için elimden gelen her şeyi yapacağım” dedi.

Kiev’e ek silah sevkiyatı gönderme olasılığından bahseden Meloni, Roma’nın daha önce Ukrayna ordusuna tedarik etmek için Paris ile ortaklaşa söz verdiği hava savunma sistemlerine odaklandığını söyledi.

Meloni, Ukrayna’ya savaş uçağı verilmesine yönelik bir soru üzerine de şu yanıtı verdi;

“Bir saldırı olduğunda tüm silahlar savunma amaçlıdır. Şu an için masada uçak gönderme gibi bir şey yok. Bu uluslararası ortaklarla alınacak bir karar. Stratejik hedefleri koruyacak Samp-T gibi hava savunma sistemleri üzerinde durduk.”

Zelenskiy ise konuşmasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yakın arkadaşı olan eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’yi sert bir şekilde eleştirdi.

Berlusconi geçtiğimiz günlerde “ABD, Zelenskiy’i ateşkese zorlamak için Ukrayna’ya desteği çekmeli” şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Zelenskiy ortak basın toplantısında bu konuya ilişkin, “Berlusconi’nin evinin hiç bombalanmadığına, bahçesine tankların girmediğine, kimsenin akrabalarını öldürmediğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir