• DOLAR 32.452
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.122
  • ...
DASİDER`den iftar yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Doğu Anadolu Sivil Toplum Derneği (DASİDER) `Birlikte yaşama ve hoşgörü` adı altında bir iftar yemeği verdi.

Özel bir otelde gerçekleşen yemeğe Gazeteci ve Yazarlar Vakfı Başkanı Mustafa Yeşil, gazeteci-yazar Mehmet Altan, araştırmacı-yazar Ümit Fırat, araştırmacı-yazar Cemal Uşşak, Van Milletvekilleri, İlçe Kaymakamları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, kanaat önderleri, kurum müdürleri ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını DASİDER Başkanı Ahmet Öner yaptı.

İnsanın odakta olmasının zorlaştığı bir sürecin yaşandığını söyleyen Gazeteci-Yazar Prof. Dr. Mehmet Altan "Temelde öyle bir noktaya getirdiler ki Türkiye`yi insan olmayı unutup insanın alt özelliklerini öne çıkararak birbirimizle kavga etmeye başladık" dedi.

Altan, "Onun için insan olarak hayata baktığınız vakit zaten benzeşmemeyi, garipsememeyi, yadırgamamayı da hayatın bir doğal duruşu olarak kabul ettiğimizde Türkiye`nin sorunları aşılır. Yeter ki bizim insan olduğumuzu bize unutturarak insan olmanın alt özellikleri üstünden siyaset, birbirimizi kırdırmasın ve yönetmeyi öne koymasın. Bu çağın, en önemli özelliklerinden biri bizi kimin yönettiği değil, Türkiye yönetme kavgası yapıyor. Bütün kırmalar dökmelerin sebebi birileri buraları yönetmek istiyor. Ve kim yönetecek kavgasına giriyorlar. İnsanları da piyon olarak kullanıyorlar. Halbuki bu çağın en temel kavramı bizi kimin yöneteceği değil nasıl yöneteceği. Onun için yönetmenin değil yönetilecek olan insanların kutsallığı üstünden oluşacak yeni bir anlayış bütün bu sıkıntıları bu coğrafyanın eski kültüründen ve tarihindeki farklılıklarında da aldığı güçle çok daha hızlı aşmasına neden olacaktır" şeklinde konuştu.

Araştırmacı-Yazar Cemal Uşşak, son 30 yıldır bu ülkenin dağlarında, ovalarında kan ve gözyaşının olduğunu, ancak son birkaç aydır kan ve gözyaşının azaldığını ifade etti. Uşşak, "Bir süreç içerisine girildi. Hiç şüphesiz bu sürecin bizim ötemizde tarafları var. Bu süreci selametle sonuca götürmek için yurdum insanın fertlerinden çok onlara önemli görevler düşüyor. Bizler en azından bu mübarek günlerde dualarımızı ve dileklerimizi samimi dualarımızı bu sürecin başlaması istikametinde artırmamız icap ediyor. Kolay değil 30 yıldır denenmemiş bir metot deneniyor. Kolay değil inşallah sonuca gider" dedi.

Yazar Ümit Fırat da Türkiye`nin 85 yıldır yaşamadığı bir süreci yaşadığını söyledi. Fırat, süreçte bazı hayal kırıklıların olmasına rağmen iyiye doğru bir gidişin olduğunu ifade etti. (Fırat Arslan-İLKHA)
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir