• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
DİYARBAKIR - Saadet Partisi Diyarbakır il teşkilatı, 'Ülkemizin Ekonomik Durumu' başlıklı bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında Türkiye'nin iç ve dış borcunun sürekli arttığına vurgu yapıldı.


Basın açıklamasını okuyan Saadet Partisi Diyarbakır il başkanı Fesih Bozan, son 10 günde benzine 2, motorine 1 sefer zam yapıldığını belirterek, "AKP iktidarı, ülkemizde üretime dayalı değil, İthalata ve tüketime dayanın bir ekonomi yapı takip etmektedir. Buda ülkemizi ciddi anlamda diğer ülkelere karşı borçlandırmakta ve bağımlı hale getirmektedir" dedi.


AK Parti iktidarının yaptığı tek şeyin 'zam' olduğunu ifade eden Bozan, "Yoksulluk sınırının 2 bin 700 olduğu ülkemizde kamu çalışanlarının büyük kısmı bunun altında maaş almaktadırlar. Bunun yanı sıra çiftçide, işçide, memurda ve emeklide para olmayınca esnaftan kim mal alacak? Dolaysıyla esnaf çekini senedini ödeyememektedir" ifadelerini kullandı.


Türkiye'de her yıl bütçenin önemli bir bölümünün faize ayrıldığını ileri süren Bozan, "2012 yılı bütçesinden faize 48.4 milyar TL ödeme yapıldı. 2013 yılı bütçesinde faiz ödemeleri için 53 milyar TL ayrılmıştır. Sayın Başbakan da Gezi Parkı olayları vesilesiyle konuşurken faiz lobisinden şikâyet ediyor. Biz sayın Başbakan'ın bu tavrını anlamakta güçlük çekiyoruz. Zira AK Parti'nin iktidarda olduğu 10 yıl içinde faize 498.2 milyar TL ödenmiştir" diye konuştu.


Bozan son olarak, resmi rakamlara göre Türkiye'nin toplam borcunun sürekli arttığını söyledi. (M. Sait Adiyaman/Sedat Kuşulay - İLKHA)