• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Fay hattından bile ırkçılık çıkardılar!  KİRLİ ZİHNİYETTEN AKLA ZİYAN PAYLAŞIM!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Bozdaş / Doğruhaber

Türkiye küresel ölçekte büyük bir felaket yaşadı. 6 Şubat'ta Türkiye'yi vuran büyük deprem tüm dünyanın gündeminde.

Dünyanın birçok ülkesi Türkiye'ye yardıma koştu ve büyük yardımların çoğu da Arap ülkelerinden geldi.

Ancak Türkiye içerisinde öyle kişiler ve partiler var ki yerli olduğunu iddia edip Türkiye halkının geleneğine, kültürüne ve inancına saldırarak düşmanlık yapmaktan geri durmuyorlar.

İşte bunlardan biri de Zafer Partisi ve yöneticileri..

Her fırsatta ırkçı söylemleriyle kaosa zemin hazırlayan Ümit Özdağ'ın başını çektiği Zafer Partisi, Nazi faşistliğini aratmayan söylem, eylem ve paylaşımlarda bulunmaya devam ediyor.

Ülkelerindeki savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan muhacir Suriyelileri hedef alarak ülkede kaosa zemin hazırlayan Zafer Partisi’nin yöneticileri, şimdi de akla ziyan bir düşünceyi daha sosyal medya hesaplarından yayınladı.

Kahramanmaraş Depremini Araplara bağlayan Zafer Partisinin Bursa il başkanlığından yapılan paylaşım şu şekilde:

“ #Kahramanmaraş Depremi'nin sebebi, Arap Levhasının, Anadolu'yu itmesidir. Arap Levhası yaklaşık 10 Milyon yıldır Anadolu Levhasını itiyor. Bir yandan Suriyeli istilacılar, Bir yandan Arap Levhası. Maalesef Coğrafya Kaderdir.”

Gerçekten inanılacak gibi değil. Suriyeli muhacirlere yönelik düşmanlığı her fırsatta körükleyen ırkçı zihniyet meydana gelen depremi Araplara bağlayarak sanki Suriyeliler yaptı der gibi bir algı operasyonu yapmaya çalışıyor.

Halkları birbirine kışkırtan böylesi kirli odaklara karşı çok temkinli olmak gerektiğini herkes biliyor ancak suç teşkil eden söylem, eylem ve paylaşımlara rağmen savcılıkların harekete geçmemesi ise manidar.

On binlerin can verdiği depremde halen enkaz altında binlerce insanın cesedi dururken, yürek dağlayan acılar yaşanıyor ve tazeyken, böylesi taş kafa zihniyetlerin vicdansız ve sorumsuzca hareket ederek halkı kin ve nefrete sürükleyen paylaşımlarda bulunmasını kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir