• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...

VAN - Önceki gün, Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nın da yapmış olduğu açıklamasında sigorta primi teşvikinin Temmuz 2013 tarihinden uygulanıp ve bu uygulama 5 yıl süreyle yani 31.12.2018 tarihine kadar devam edileceğini bildirmişti. Bu açıklamanın mahiyetinde bir açıklamada Van Milletvekili Burhan Kayatürk'ten geldi.


Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van'ın Çatak ilçesinde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek SGK prim teşvikinin Van için 2018 yılına kadar uzatıldığını söyledi.


10 kişi ve üzerinde işçi çalıştıran iş yerlerinin 5084 Sayılı kanun kapsamında 5 yıl süreyle indirimli ödedikleri SGK Primlerinin 31 Aralık 2012 tarihinde sona ermesi sonrası bugüne kadar indirimsiz prim ödemek zorunda kalan bölge esnafı bu durumdan oldukça sıkıntı yaşarken, söz konusu indirim teşvikinin tekrar uzatılması noktasında yapılan çalışmalar neticesinde, geçtiğimiz hafta görüşmeleri sona eren torba yasa içerisine dahil edilerek teşvikin 5 yıl süreyle tekrar uzatılması sağlandı.

 


İşverenleri sevindirecek haberi esnaflarla paylaşan Kayatürk, "Bölgemiz daha önce 6. Teşvik bölgesi kapsamına alınırken buna ilave olarak 31 Aralık 2012 tarihinde süresi sona eren SGK Primi İndirim Teşvikinin şimdi tekrar 5 yıl süreyle 2018 yılına kadar uzatılması başta işverenlerimiz ve bölgemiz için son derece önemli bir gelişmedir. Bu teşvikin istihdama daha çok katkıda bulunacağını inanıyorum, işverenlerimize ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. (Nihat Bozkurt - İLKHA)