• DOLAR 32.529
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2453.245
  • ...
Cihaner Davası `Dokunulmazlığa` Takıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yargıtay 11. Ceza Dairesi, eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner`in, ``görevi kötüye kullanmak ve imar kirliliğine neden olmak`` suçlamasıyla yargılamasını, ``dokunulmazlık`` kapsamına girmesi nedeniyle dondurdu.

Yargıtay 11. Ceza Dairesindeki duruşmaya Cihaner ve avukatı Turgut Kazan katıldı.

Duruşmada, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, Cihaner`in milletvekili seçilmesi nedeniyle dokunulmazlık kapsamında olduğunu belirterek, yargılamanın durdurulmasını talep etti.

Avukat Kazan da yargılamayı yapan Yargıtay 11. Ceza Dairesi heyetinden dava başlangıcından beri 3 üyenin değiştiğine işaret ederek, ``Daire başkanı ve heyet üyelerinin değişmesi kuşkulu bir durum, bu değişiklik kaygı verici. Şüphelerimiz giderilsin, giderilmeden bu heyet karar veremez`` dedi.

Kazan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin, Yunanistan`daki bir davayla ilgili olarak yargılamayı yapan heyetten bir kişinin değişmesinin bile kaygı verici olduğu yönünde karar verdiğini iddia etti.

Avukat Kazan`ın savunmasını yaparken el, kol hareketleri yapması ve masaya vurması üzerine heyet üyeleri Kazan`a tepki gösterdi ve uyardı.

Yargıtay 11. Ceza Dairesi Başkanı Hüseyin Eken, davanın önceki duruşmalarında Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinden istenilen dava dosyalarının UYAP üzerinden gönderildiğini söyledi. Eken, UYAP`ta yapılan incelemede, dava dosyalarının her istenildiğinde Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesince UYAP üzerinden Daire`ye gönderildiğinin tespit edildiğini belirtti.

Eken, sanık İlhan Cihaner`in milletvekili seçilmesi nedeniyle dokunulmazlığı bulunduğunu anımsatarak, yargılamanın durdurulmasına ve dokunulmazlık durumunun takdiri için dava dosyasının TBMM`ye gönderilmesine karar verildiğini bildirdi.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir