• DOLAR 34.233
  • EURO 37.064
  • ALTIN 3001.09
  • ...
MTA yenilenmiş diri fay haritasını paylaştı.Evinizin altından fay hattı geçiyor mu?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye'yi derinden etkileyen Kahramanmaraş depremleri ardından Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) diri fay hattı haritasını paylaştı. Yenilenmiş diri fay haritaları MTA tarafından resmi sitelerinde erişime açıldı. Güncellenen verilerine göre, fay üstünde 45 il ve 110 ilçe yer alıyor.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler nedeniyle tedirgin olan vatandaşlar, MTA tarafından yayımlanmış olan diri fay hattı haritasını inceliyor.

HANGİ İLLER FAY HATTI ÜZERİNDE?

Fay üstünde bulunan iller; Aksaray, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Bingöl, Denizli, Eskişehir, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Hatay, İzmir, Kahramanmaraş, Manisa, Muğla, Kocaeli, Konya, Osmaniye, Sakarya ve Tokat olarak açıklandı. Harita da yer alan verilere göre, 110 ilçe de fay üzerinde.

DİRİ FAY NEDİR?

Diri fay veya aktif fay, tarihsel dönemde deprem oluşturmuş olan tüm faylara verilen isim. Yer kabuğundaki çeşitli ölçekteki kayma yüzeyleri, fay olarak adlandırılır. Fayların dirilikleri sadece yazılı tarihsel kataloglardan değil aynı zamanda tarihi yapıları etkileyen faylanma işaretlerinden de anlaşılabilir.

DİRİ FAY İÇİN TIKLAYINIZ

Bu haberler de ilginizi çekebilir