• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
İslam dünyası hız kesmeden devam ediyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sudan, yemen, Mısır, Kuveyt, Filistin, Suriye ve Kürdistan bölgelerinden gelen yardım kuruluşları, Umut Kervanı aracılığıyla deprem bölgelerinde yardım çalışmalarına devam ediyor.

Adıyaman başta olmak üzere Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep ve diğer deprem bölgelerinde IHO Ebrar, Yetimler Vakfı ve Avrupa Yetim Eli gibi kardeş yardım kuruluşlarıyla organizeli bir şekilde sürdürdüğü yardım çalışmalarının yanı sıra İslam dünyasından da bölgeye gelen yardım kuruluşlarının getirdiği yardımları organize ederek depremzedelere ulaştırmaya devam ediyor.

Adıyaman'daki koordinasyon merkezinde yapılan toplantılarla organize edilen yardım çalışmaları kapsamında, sıcak yemek, gıda, yakacak, hijyen ürünleri gibi birçok kalemde yardım çalışmaları yapılarak her gün on binlerce insana ulaşılıyor.

Getirdikleri yardımları Umut Kervanı koordinesinde dağıtan uluslararası yardım dernekleri de Müslüman kardeşlerinin yanında olduklarını göstermek için geldiklerini ifade diyor.

Ammar Harun

Vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılarsa şifa, kayıp olanların da biran önce bulunması temennisinde bulunarak konuşmasına başlayan Sudanlı Ammar Harun, "Geldiğimizde çok büyük bir facianın olduğunu gördük ve çok üzüldük. Ufak bir yardım bile olsa kardeşlerimize ulaştırmak, yanlarında olmak için geldik. Sudan, Mısır, Yemen, Kuveyt, Suriye, Filistin'den 15 kişilik bir grup olarak buradayız. Hepimiz ayrı dernekleri temsilen buradayız. Tüm derneklerin, tüm Müslümanların buraya gıda, sağlık, hijyen gibi konularda sürekli yardım etmesini bekliyoruz." dedi.

Abdurrahim Ubad

Yemen Uluslararası Yardım Derneği adına Adıyaman'a geldiğini belirten Abdurrahim Ubad, ". Bugün Adıyaman merkezdeyiz. Gerçekten burada büyük bir facia var. Tüm Türkiye'ye geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Burada Arap ve İslam dünyasından birçok ülkeden kuruluş var. Kuveyt, Mısır ve Sudan'daki televizyonlarda bu büyük facia için yardım kampanyaları yapıldı. Elhamdülillah biz kardeşiz. Türkiye sürekli olarak mazlum ve muhtaçların yanında yer alıyor. Bugün biz de burada olmak, kardeşlerimize yardımcı olmak istedik." diye konuştu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir