• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Şanlıurfa'da uzun kuyruk oluştu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından konutları hasar gören ev sahiplerine yönelik 10 bin TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri yapılmaya başlanınca Ziraat Bankası şubeleri önünde metrelerce kuyruk oluştu.

AFAD koordinasyonunda depremden etkilenen 10 ildeki vatandaşlara 10 bin TL'lik deprem yardımı ödemeleri yapılmaya başlandı.

Hane başı 10 bin TL'lik deprem yardımının başladığının duyurulması üzerine yardımların hesaba veya isme yatırılacağı Ziraat Bankası önünde yoğunluk oluştu.

Banka şubelerinin önünde bu sabah itibariyle metrelerce sıra kuyruklarının oluştuğu görüldü. Kimi vatandaşlar ödeme almak için geceden sıraya girdiğini söyledi.

Uzun kuyruklardan dolayı bazı vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Bazı vatandaşlar ise ihtiyacı olmayanın bile sıraya girdiğini söyleyerek tepki gösterdi.

"Kimin evi yıkılmışsa onlara ödeme yapılsın"

Kadir İnci

Paraya ihtiyacı olmayanın parayı bağışlamasını tavsiye eden Kadir İnci, "Buradakilerin yüzde 80'ninin evinde bir şey yok ama gelip para sırasına girmiş. Parayı almayın ki devlette evi yıkılana ve sokakta olana parayı versin. Kimin evi yıkılmışsa onlara ödeme yapılsın. Evi yıkılmayana da ödeme yapıldı. Evinde hasar olmayan şahıs bile para sırasına girmiş. Paraya ihtiyacı olmayanlar parayı devlete ya da fakirlere bağışlasın. Evinde hasar ve paraya da ihtiyacın yoksa parayı evi yıkılana, çoluk çocuğunu ölen insanlara bağışlansın. " dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir