• DOLAR 32.908
  • EURO 35.38
  • ALTIN 2467.503
  • ...
ABD, Netanyahu'yu "frene basması" için uyardı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD'nin işgal rejimi Büyükelçisi Tom Nides, işgal hükümetinin yargının yetkilerini kısıtlayan tartışmalı yargı düzenlemesine karşı sözde Başbakan Binyamin Netanyahu'ya "frene basma" çağrısı yaptı.

Nides, "Benim çocuklarıma söylediğim şeyi Başbakana (Binyamin Netanyahu) da söylüyoruz. Frene basın. Yavaşlayın, fikir birliğine varmaya çalışın, tarafları bir araya getirin." ifadelerini kullandı.

ABD Büyükelçisi, "Benim Başbakana verdiğim mesaj buydu. Hem Başkan Biden hem de Bakan Blinken, demokratik değerler etrafında eklemlenmeyi tavsiye ediyor." diye konuştu.

Eski Başbakan ve yeni muhalefet lideri Yair Lapid de söz konusu tartışmaya ilişkin, "İsrail'in, ABD'yi kaybetmekte olduğunu" söyledi.

Lapid, İşgal rejiminin sözde Kamu Yayın Kuruluşuna (KAN) yaptığı açıklamada, "Amerikalıların her zaman kendisiyle iletişimde olduğunu ve olanlardan korktuklarını" belirterek, "Ortaklığımız, paylaşılan demokratik değerlere dayanıyor ve bunlara bağlı kalmazsanız bu ortaklık sona erer." ifadelerini kullandı.

Hükümet yetkilisinden ABD Büyükelçisine tepki: "Kendi işine bak"
Öte yandan Büyükelçi Nides'ın açıklamalarına işgal rejiminde sözde hükümet kanadından tepki geldi.

Netanyahu liderliğindeki Likud Partisi'nden Diaspora Bakanı Amichai Chikli, KAN'a yaptığı açıklamada, "Amerikan Büyükelçisine 'kendisinin frene basmasını ve kendi işine bakmasını' söylüyorum." ifadelerini kullandı.

Chikli, "Bu ülkenin hakimi siz değilsiniz ki yargı reformu meselesine müdahale edebilesiniz. Sizinle dış politika ve güvenlik konularını görüşmekten mutluluk duyarız, ancak demokrasimize saygı gösterin." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir