• DOLAR 32.258
  • EURO 34.988
  • ALTIN 2425.828
  • ...
Mardin Umut Kervanı depremzedelere umut olmaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Umut Kervanı Türkiye'de meydana gelem depremin ilk gününden beri yardım toplama çalışmalarına tüm hızıyla devam etmektedir.

Yapılan genel yardımlar hakkında bilgi veren Mardin Umut Kervanı Başkanı Abdulaziz Önen, Umut Kervanı olarak depremin ilk gününden beri yardım toplama çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ettiklerini belirtti.

"Şu ana kadar Mardin'e 30 bin depremzede vatandaşımız yerleşti"

Önen, "Malumdur ki 6 Şubat'ta 10 ilimizi kapsayan büyük bir deprem meydana geldi. Bu depremde vefat eden herkese Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa versin. Umut Kervanı olarak depremin meydana geldiği ilk günden beri hemen yardım çalışmalarına başladık. Depremin ilk gününde Kahramanmaraş'a bir tır yardım malzemesi, Suriye Kuzeyine bir tır ve 2 tır yardım malzemesini de Diyarbakır bölgesine gönderdik. Deprem bölgelerinden ilimize binlerce kişi misafir olarak yerleşti. Mardin Umut Kervanı olarak kentimize yerleşen depremzede kardeşlerimizi yalnız bırakmayarak gerek barınma olsun gerek gıda, giyim ve ev eşyalarını temin etmeye çalıştık. Şu ana kadar Mardin'e 30 bin depremzede vatandaşımız yerleşti. Malum deprem bölgelerinden gelen vatandaşlarımız yanlarına hiçbir eşya alamadan geldiler. Biz bu kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz.  Hayırseverlerimizin destekleriyle ancak bu vatandaşlarımıza ulaşabiliyoruz." şeklinde konuştu.

Mardin Umut Kervanı Başkanı Abdulaziz Önen

Depremzedelere yerinde ihtiyaçlarını karşılamak için Kahramanmaraş bölgesine gittiklerini ifade eden Önen, "Dün Mardin Umut Kervanı olarak 15 ton odun, 135 tane sobayı Kahramanmaraş'taki depremzedelere ulaştırdık. Allah'a hamdolsun bir nebze de olsa ısınabiliyorlar. Derme çatma çadırlarda kalıyorlardı. Bu vatandaşların en çok odun ve soba ihtiyaçlarının olduğuna şahit olduk. Allah'ın izniyle önümüzdeki 2-3 gün içerisinde bu ihtiyaçları hayırseverlerin destekleriyle toplayıp afet bölgelerine göndereceğiz inşallah." ifadelerini aktardı.

"Allah-u Tela bu insanları bizlerle imtihan ediyor biz bu kardeşlerimize yardımcı olmalıyız"

Önen, Depremzede vatandaşların daha fazla yardım ihtiyaçlarını karşılamak için hayırsever bağışçılara seslenerek "Halkımızdan çağrımız, hayırlı 3 aylar içerisindeyiz. Bu insanlar perişan bir durumdalar. Çok ihtiyaç içerisindeler. İnsanlardan ricamız hayır ve hasenatlarını depremzede kardeşlerimize ulaştırabilirler. Kendileri de bağışlayabilir veya bizim üzerimizden de bağış yapabilirler. Allah-u Tela bu insanları bizlerle imtihan ediyor biz bu kardeşlerimize yardımcı olmalıyız. Mardin Umut Kervanı olarak bundan sonra da gerek depremzedelere ve gerekse muhtaç insanlara yardımcı olacağız ve yardım etmeye de devam edeceğiz inşallah." ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir