• DOLAR 32.208
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2423.7
  • ...
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı: Adıyaman’ın bir kısmına bugün doğal gaz verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrasında Adıyaman'da çalışmalara devam edildiği belirtildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun çalışmaları yakından takip ettiği kaydedilen açıklamada, "159 adet mobil tuvalet ve 69 duş kurulmuştur. 74 adet mobil tuvalet daha kurulacaktır. 30 bin çadır kurulmuş ve ısıtıcı dağıtılmıştır. 750 boş çadırın da vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda dağıtımı yapılacaktır. 2 bin 500 vatandaşımız KYK Yurtlarına yerleştirilmiştir. KYK yurtlarında hala 1500 kişilik boş yer bulunmaktadır. Şehrin yüzde 60’ına su verilmiştir. Depremin 4. gününde Adıyaman'ın yüzde 80'ine elektrik verilmiştir. Elektrik verilemeyen bölümlerin de enkaz olduğu tespit edilmiştir. Şehrin yüzde 20'sine ilk etapta cumartesi günü doğal gaz verilmeye başlanacaktır” denildi.

Ayrıca, kurulumu devam eden konteyner kentin altyapısında da çalışmaların sürdüğü vurgulanan açıklamada, Adıyaman’da; 16 noktada çadır kent, 13 noktada da konteyner alanı oluşturulduğu vurgulandı.

Adıyaman’da Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait toplam 500 makine, 456 personel ile çalışmalara devam edildiği aktarılan açıklamada, “Adıyaman ilimizde Karayolları Genel Müdürlüğümüz sorumluluğundaki yol ağında deprem hasarı nedeniyle trafiğe kapalı yol bulunmamaktadır. Arama-kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarının yanı sıra Karayolları Adıyaman Şube Şefliğinde kurulan 65 adet çadırda depremzede vatandaşlarımız ağırlanmaktadır. Bölgedeki çeşitli noktalarda 90 adet daha çadır kurulacaktır” ifadeleri yer aldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir