• DOLAR 32.343
  • EURO 34.865
  • ALTIN 2390.053
  • ...
Amazon iş saatinde değişikliğe gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amazon çalışanlarına haftada en az üç günü ofiste geçirmeleri talimatı verildi. Şirket CEO'su Andy Jassy, "Kararın, şirketin kültürüne ve çalışanların birbirlerinden öğrenme ve iş birliği yapma becerilerine fayda sağlayacağını" söyledi.

Gelişme ayrıca Amazon’un, çalışanlarının ne sıklıkta ofisten çalışması gerekeceğine karar vermeyi bireysel yöneticilere bırakan önceki politikasından farklı olduğunu gösteriyor.

Amazon, değişikliği 1 Mayıs’ta uygulamayı planlıyor. Jassy, ​​uzaktan çalışma seçeneğine sahip müşteri destek rolleri gibi kuralın bazı istisnaları olacağını söyledi.


Diğer şirketler, Covid-19 salgını hafifledikçe çalışanlarını ya tam zamanlı olarak ya da haftada birkaç gün ofise geri çağırdı. Google ve Apple geçen yıldan beri çalışanlarından bazılarının ofise dönmesini zorunlu tutarken, Disney Ocak ayında hibrit çalışanların haftanın dört günü ofiste olması zorunlu kılmaya başladı.


Amazon, yavaşlayan satışlar ve kötüleşen ekonomik görünüm arasında bir kemer sıkma döneminden geçtiği için çalışanlarının ofiste daha sık olması için baskı yapıyor. Şirket, kurumsal işe alımların dondurulmasıyla birlikte yaklaşık 18.000 kişiyi etkileyen tarihinin en büyük işten çıkarmalarını başlattı. Ayrıca bazı deneysel projeleri iptal etti.

CNN Türk

Bu haberler de ilginizi çekebilir