• DOLAR 34.224
  • EURO 37.067
  • ALTIN 3006.165
  • ...
HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı deprem sonrası çalışmalarını kamuoyu ile paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetindeki 2 depremin bıraktığı hasardan, 10 şehir, yüzlerce ilçe ve binlerce köy olumsuz etkilendi.

Depremden etkilenen illerden biri de Adana oldu. Adana'da evleri yıkılan veya hasar gören vatandaşlar, yetkililer tarafından belirlenmiş olan güvenli bölgelere yerleştirildi.

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir, yaşanan iki büyük deprem sonrası yaptıkları çalışmaları kamuoyu ile paylaştı.

Meydana gelen Adana'da 25 binanın yıkıldığını belirten Demir, "Bu enkazlarda kalan 418 vatandaşımız vefat ederken 4 binden fazla kişi de yaralandı. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." dedi.

Adana'da arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını söyleyen Demir, "Herhangi bir vatandaşımız enkaz altında bulunmamaktadır. Hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Şunu özellikle belirtmek isteriz ki 10 İlimizi kapsayan ve 500 km uzunluğundaki coğrafyamızda büyük yıkıma neden olan depremi asrın felaketi olarak adlandırmak abartı değildir. Şu ana kadar on binlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 100 bini aşkın kişi yaralanmış, binlerce ev ve işyeri yıkılmış durumda." şeklinde konuştu.

"Vatandaşlarımız için seferber olduk"   

Yaşanan deprem sonrası yaptıkları çalışmaları kamuoyu ile paylaşan Demir, şu ifadeleri kullandı:

"Bizler HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı olarak depremin ilk gününden itibaren İl ve İlçe teşkilatlarımız, Kadın ve Gençlik Kollarımız ile birlikte deprem bölgemizde, depremzede kardeşlerimizin yanında olduk. Genel Merkezimiz koordinesinde ilimizde depremden etkilenen vatandaşlarımız için seferber olduk. 

-Adana'da AFAD başta olmak üzere belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluşları ile görüşmelerimiz oldu.

-Adana Umut Kervanı ile koordineli bir şekilde tüm partililerimiz sahadaki yardım çalışmalarına katıldı.

-Çadırlarda, barınma merkezlerinde kalan ve hastanelerde yakınlarını bekleyen vatandaşlarımıza her gün sıcak yemek ulaştırdık. Ayrıca; Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep'ten ilimize gelen vatandaşlarımıza barınma, giyim, gıda ve yakacak gibi hususlarda yardımcı olduk."

'İlimizde yapılan hasar tespit çalışmaları hızlı ve adil bir şekilde yapılmalı, vatandaşlarımız bu konuda mağdur edilmemelidir.' diyen Demir, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Adana'mızda bulunan ağır hasarlı binalar bir an önce yıkılmalı, vatandaşlarımız kalıcı konutlarına hızla geçmelidir. Bizler HÜDA PAR olarak tüm yaralarımız sarılıncaya kadar depremzede kardeşlerimizin her türlü ihtiyaçlarını gücümüz nispetinde karşılayacak ve yanlarında olacağımızı belirtmek isteriz. Rabbimiz, bize bu tür felaketleri bir daha yaşatmasın." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir