• DOLAR 34.259
  • EURO 37.067
  • ALTIN 2993.199
  • ...

Kamu bankalarının deprem bölgesine sağladıkları destek miktarı toplamda 72 milyar liraya ulaşırken, sunulan diğer destekler, deprem bölgesindeki vatandaşların yaralarını hızlıca sarmasına yardımcı oluyor.

Ziraat Bankası'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Ziraat Finans Grubu'nun afetzedelere destek olmak için 21 milyar lirası AFAD'a nakdi bağış olmak üzere toplam 35 milyar liralık destek sağladığı bildirildi.

Ziraat Bankası'nın da diğer kamu bankaları gibi kredi geri ödemelerini faizsiz olarak ertelediği kaydedilen paylaşımda, depremde hayatını kaybeden vatandaşların borçlarının da silindiği aktarıldı.

Paylaşımda, bankanın kredi destek paketleriyle bölgeye uygun koşullarda finansman olanağı sunduğu belirtilerek, "Depremde zarar görmüş bireysel müşterilerimize 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeye kadar, KOBİ müşterilerimize ve çiftçilerimize 1 yıl ödemesiz, 36 ay vadeye kadar kredi destek paketleri oluşturduk. Bu paketleri hızla devreye alıyoruz." denildi.

Paylaşımda, ayrıca şunlar kaydedildi:

"Bölgede yaşayan tüm kredi kartı müşterilerimize ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için faizsiz ve masrafsız 5 bin lira Nakit Avans tanımladık. Deprem bölgesindeki şubelerimizden işlem yapacak müşterilerimizden bankacılık işlem hizmet komisyonu almıyoruz. AFAD ve Türk Kızılayı’na Bankkart kredi kartı ile yapılan bağışları faizsiz taksitlendiriyoruz. Deprem bölgesi için ısınma, barınma, akaryakıt, tıbbi malzeme ve gıda yardımları yapıyoruz. Depremin ilk gününden itibaren bölgeye temel ihtiyaç malzemeleri gönderdik, göndermeye de devam ediyoruz. Deprem bölgesindeki çalışanlarımız, yakınları ve afetzedeler için çadır ve konteyner temin ediyoruz. Böylece 21 milyar lirası nakdi olmak üzere toplam 35 milyar lira katkı sağlıyoruz."

VakıfBank'ın destekleri
VakıfBank'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da, "Deprem yaralarını sarmak için tek yürek olduğumuz bugünlerde nakdi bağıştan kredi borçlarının silinmesine kadar her türlü desteği veriyoruz. Toplam destek tutarımız 21 milyar TL'ye ulaşırken üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Halkbank'ın destekleri
Halkbank'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise Halkbank Finans Grubu'nun, deprem bölgesine 7 milyar lirası nakdi olmak üzere toplam 16 milyar lira katkı sağladığı bildirildi.

Halkbank Finans Grubu olarak afetzedelere destek olmak için AFAD'a 7 milyar lira nakdi yardım yapma kararı alındığı ve kredi geri ödemelerinin faizsiz olarak ertelendiğini açıklandı.