• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Depremde vefat edenler için gıyabi cenaze namazı kılan vatandaşlar duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Batman'daki camilerle birlikte merkezde bulunan Ulu Camide de depremde vefat edenler için  hatim okundu, dualar edilerek gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cuma sonrası gıyabi cenaze namazını kılan vatandaşlar depremzedelerle ilgili duygularını İLKHA mikrofonuna paylaştı.

Türkiye'nin büyük bir felaket yaşadığını belirten vatandaşlar Allah'ın bir daha böylesi felaket ve afetler yaşatmaması duasında bulundu. Kente gelen depremzede vatandaş da gıyabi cenaze namazı kıldığını belirterek Batman halkının duyarlılıklarından ötürü çok etkilendiğini ifade etti.  

"Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın ve beterinden korusun"

Ahmet Kaya

Ülkede yaşanan büyük depremden dolayı bütün halkın depremzedelere odaklandıklarını söyleyen Ahmet Kaya, "Bugün Cuma namazımızı kıldık. Depremde vefat edenlerin üzerine gıyabi cenaze namazı kılıp dualar ettik. Ülkemizde büyük bir felaket yaşandı. Halk olarak deprem bölgelerine kilitlendik. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın ve beterinden korusun." şeklinde konuştu.

"Allah bizleri böylesi büyük afet ve belalardan korusun"

Mehmet Selim Özbey

Gıyabi cenaze namazından önce depremzedeler için dua ettiklerini belirten Mehmet Selim Özbey, "Öncelikle depremde vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Cuma namazında dua ettik, ölmüşlerimizin üzerine gıyabi cenaze namazı kıldık. Allah bizleri böylesi büyük afet ve belalardan korusun. Tüm Müslüman kardeşlerimizden de Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

"Allah bütün Müslümanların yardımcısı olsun"

Yılmaz Altan

Cami cemaatinden Yılmaz Altan, "Cuma namazımızı kıldık ve tüm İslam âlemine dua ettik. Depremde vefat edeplere de duacıyız. Allah ölenlerin mekânını cennet eylesin. İnşallah böyle bir afet bir daha yaşanmasın. Allah bütün Müslümanların yardımcısı olsun." dedi.

"Allah hepimizi affetsin"

Hüsnü Koca

Hüsnü Koca ise şunları söyledi: "Depremzedeler için camide Kur'an'ı Kerim, yâsinler ve ayetler okuduk. Cuma hutbesinden sonra depremde hayatını kaybedenlerin üzerine gıyabi cenaze namazı kıldık ve sonra da dua ettik. Allah hepimizi affetsin."

"Allah bütün depremzede kardeşlerimize yardım etsin"

Orhan Gürcü

Malatya'dan, Batman'da ikamet eden kızının yanına gelen depremzede Orhan Gürcü, "Malatya'dan geldim. Depremzedeyim. Burada Cuma namazını kıldıktan sonra gıyabi cenaze namazını eda ettik. Allah Batmanlı kardeşlerimizden razı olsun. Buraya geldiğimiz günden beri bize her türlü maddi manevi yardımlarını esirgemiyorlar. Malatya'da evimiz depremde hasar görüp kullanılmaz hale geldiği için burada kızımın yanına geldim.  Allah bütün depremzede kardeşlerimize yardım etsin. İnşallah bu sıkıntı kısa sürede biter, bizlerde memleketimize döneriz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir