• DOLAR 34.216
  • EURO 37.834
  • ALTIN 2912.123
  • ...
Hataylı minik depremzedeler oyuncaklarla mutlu oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş'ın merkez üssü olduğu ve 10 il ile ilçeyi etkileyen depremlerin vurduğu Hatay'da depremzede çocuklar, depremin şokunu atlatmaya devam ediyor.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan Millet Parkı'nda kurulan çadır kentteki depremzede çocuklara gönderilen oyuncak hediyeler, bir nebze de olsa onları mutlu ediyor.

Depremzede çocuklar hem gönderilen hediyelerle oynuyor hem de bölgeye gelen yardım kuruluşu temsilcileri ile güzel vakit geçiriyor.

Enver Humustein

8. sınıfa giden Enver Humustein,"Bir haftadan beri buradayım. Her gün arkadaşlarımla beraber toplanıp futbola gidiyoruz. Oynuyoruz. Yemek yiyoruz. Bir şeyler yapıp günü geçiriyoruz. Çok şükür vefat eden arkadaşım yok. Sekizinci sınıfa gidiyorum, okulumu özledim." dedi.

"İnşallah bu süreci de atlatacağız"

Fikret Temizkan

Yardımların kendilerine devamlı geldiğini belirten Fikret Temizkan, "Allah'tan gelene bir şey diyemeyiz. Çok şükür canımız sağ. Çok şükür yardımlarımız geliyor. Yemeklerimiz geliyor. Elimizden geldiğince tutunmaya çalışıyoruz. İnşallah bu süreci de atlatacağız. Evimiz biraz hasar aldı, evlere giremiyoruz. 1 yakınımızı kaybettik. Bu süreçte şehir dışına çıktık, geri geldik. Böyle devam edecek inşallah." şeklinde konuştu.

"Hayat üçgeni oluşturmaya çalıştım"

Deprem anında hayat üçgeni oluşturmaya çalıştığını anlatan Berat Temizkan, "İnşallah bir daha yaşanmaz. Ölen kişilere Allah'tan rahmet diliyorum. Deprem anında biraz korktum. Sonra hayat üçgeni oluşturmaya çalıştım, annem geldiği için yapamadım ama annemle ikimizi de korumaya aldım." diye belirtti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir