• DOLAR 34.196
  • EURO 38.167
  • ALTIN 2894.629
  • ...
Filistin: Hukuki girişim başlattık!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmed ed-Dik tarafından yapılan yazılı açıklamada, işgalci cezaevlerinde bulunan Filistinlilerin maruz kaldığı uygulamalar konusunda Filistin yönetiminin harekete geçtiği belirtildi.

Dik, detay vermeksizin "Dışişleri Bakanlığı, tutukluların maruz kaldığı kötü muameleyi ortaya çıkarmak amacıyla uluslararası siyasi, diplomatik ve hukuki bir girişim başlatmıştır." ifadelerini kullandı.

Filistinli tutukluların, siyonist rejimin aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in "şiddetli saldırısı ve zulmüne" maruz kaldığına dikkati çeken Dik, şöyle devam etti:

"Bu saldırılar, (Filistinli) mahkumların onlarca yıldır verdiği mücadele ve fedakarlıklar yoluyla elde ettikleri kazanımları geri almaya yönelik bir adımdır. İsrail'in onları öldürmeye ve iradelerini kırmaya dönük resmi bir girişimdir."

Filistin Esirler Cemiyeti Başkanı Kaddura Faris ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tutuklular, İsrail'in kötü niyetli uygulamalarına karşı gelmeye devam ediyor ve ramazan ayıyla birlikte açık grevine gidiyor." dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir