• DOLAR 34.236
  • EURO 37.639
  • ALTIN 2920.514
  • ...
HÜDA PAR, kadınıyla erkeğiyle deprem bölgesinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerden biri de Diyarbakır oldu.

Diyarbakır’da evi yıkılan ve evi ağır hasarlı olan vatandaşlar, spor salonları başta olmak üzere, belirlenmiş güvenli bölgelere yerleşti.

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Sema Yarar, Diyarbakır’da depremde etkilenen vatandaşları ziyaret ederek sorun ve problemlerini yerinde inceledi, acılarına ortak oldu.

Yarar ve beraberindeki heyet, Diyarbakır Merkez Yenişehir ilçesinde depremzedeler için kurulan çadır kenti ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi. Yarar, daha sonra Merkez Kayapınar, Sur ve Bağlar ilçelerinin farklı alanlarındaki parklarda kurulu olan çadırlara yerleşmiş depremzedeleri de ziyaret ederek, yaşadıkları problemleri dinledi.

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar, çadırlara yerleşen depremzedelerin, taleplerini kamuoyu ile paylaştı. Yarar, depremzedelerin kışın soğuğunda çadırlarda ısınma problemi yaşadıklarını, çadırlara alternatif olarak barınacak konteynerlerin ve konutların tahsis edilmesini talep ettiklerini belirtti.

Yarar, ayrıca depremzedelerin sığınmış oldukları; cami, halk eğitim merkezleri, tren istasyonlarındaki vagonlarda kalan mağdurları da ziyaret etti. Yarar, yaptıkları ziyaret sonrası açıklamalarda bulunarak, depremzedelerin, geçici olarak barındıkları yerlerde; temizlik ve hijyen problemleri başta olmak üzere mahremiyetin korunmasına yönelik problemler yaşadıklarını, bu yüzden kalıcı barınacakları yerlerin tahsis edilmesini talep etiklerini ifade etti.

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar, enkazda hayatını kaybedenlerin taziyelerine de katılarak acılı ailelere başsağlığı ve sabırlar diledi, acılarına ortak oldu.

Yarar ve beraberindeki heyet, depremden yaralanan depremzedeleri hastanelerde ziyaret edip, geçmiş olsun temennisinde bulunarak şifalar diledi.

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Yarar, anne ve babasını kaybetmiş 8 yaşındaki Mehmet Beşir Yıldız’ı da hastanede ziyaret etti. Yarar, 8 yaşındaki çocuğa anne şefkatiyle ilgi gösterip, geçmiş olsun temennisinde bulundu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir