• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Depremin 11. gününde Kahramanmaraş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli deprem, Türkiye'de 10 il olmak üzere Suriye'de de yıkıma neden oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bugün saat 09.00 itibarıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde toplam 36 bin 187 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 108 bin 68 vatandaşın ise yaralandığını açıkladı.

Merkez Onikişubat ilçesinde enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Enkaz görüntüleri ve hurdaya dönen araçlar depremin boyutunu gözler önüne seriyor.

11. günde bir mucize haberi geldi

Kayabaşı Mahallesi’nde bulunan Atabey Apartmanı'nın enkazından 248 saat sonra 17 yaşındaki Aleyna Ölmez, sağ olarak çıkarıldı. Arama kurtarma ekiplerinin "domuz damı" yöntemiyle açtıkları tünelden çıkardığı öğrenilen depremzede hastaneye kaldırılırken ekiplerin daha önce burada bir çalışma yürüttükleri ancak hassas ses ve ısı ölçümlerinin ardından yeniden enkaza girildiği öğrenildi.

Kahramanmaraş'ta vefat edenlerin sayısı 15 bini geçti. Depremlerin ardından arama ve kurtarma çalışmaları 11. gününde devam ediyor. (İLKHA)  











Bu haberler de ilginizi çekebilir