• DOLAR 32.698
  • EURO 35.449
  • ALTIN 2501.571
  • ...
Depremi yaşayan çocuklara Adana Müftülüğü'nde moral buldu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, güvenli olan camileri depremzede ailelerin konaklamaları için açılmasını duyurmasının ardından aileler güvenli camilere yerleştirilmişti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği illerden Adana'da camilerde kalan ailelere ve çocuklara yaşadıkları travmayı atlatabilmeleri için din görevlileri ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllülerince çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Seyhan Müftülüğüne bağlı Hacı Nuri Çomu Camii'nde oluşturulan etkinlik alanında çocuklarla palyaço, oyun hamuru, resim ve boyama etkinliklerinde bir araya gelen müftülük personeli, onlara bir nebze olsun depremin acılarını unutturmak için çaba sarf ediyor.

Çocukların hayal dünyalarında sorunların değil, oyunların olması gerektiğini belirten Seyhan Müftüsü Mehmet Yaman, depremzede çocukların morallerinin yükselmesi için gayret ettiklerini söyledi.

Yaman, "Bugün Hacı Nuri Çomu Cami'nde yavrularımızın, sekiz gün önce yaşamış olduğumuz depremden korku ve kötü izlenimlerini silmek üzere palyaço kardeşlerimizle birlikte yavrularımızla resim etkinliği, eğlence etkinliği,  balon etkinliği düzenledik. Camimiz deprem gününden itibaren yaklaşık 600-700 kişiye hizmet vermekte ve çoğunluğunu çocuklarımız oluşturmaktadır. Bu vesilesiyle Camimizde ki çocuklarımıza Seyhan müftülüğü ve gönüllü arkadaşlarımızla güzel bir etkinlik gerçekleştirildi. Bu program da emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun." dedi

"Çocuklar, etkinliklerle yaşadıkları travmadan uzaklaşıyor"

Müftü Yaman, vatandaşlarımıza, her konuda destek sunmaya çalışıyoruz. Çocuklar bizi görünce çok mutlu oluyor. Umarım daha mutlu ve güzel günler görürler. Çocuklar, etkinliklerle travmadan uzaklaşıyor. Depremden dolayı etkilenmiş ve korkmuş vaziyetteler. Biz onlarla etkileşimde kaldıkça, oyunlar oynadıkça bu psikolojiyi biraz atlattılar. Çocukların dünyası farklı." diye konuştu.

Depremzede çocuklar katıldığı etkinliklerde eğlendiklerini ve caminin güzel bir yer olduğunu söyleyerek oyunları düzenlere teşekkür ettiler. (İLKHA)

 











Bu haberler de ilginizi çekebilir