• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İnsanlığın öldüğü ev
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sabah`ta yer alan habere göre; İstanbul Ataşehir`de her gün aynı duraktan işe çıkan 3 taksici, yine aynı durakta çalışan ve `Vedat Dayı` diye hitap ettikleri taksici ağabeylerini, gözlerini bile kırpmadan öldürdü. Borçları için talihsiz adamı katleden 3 arkadaş, Vedat Yılmaz`ı battaniyeye sarıp evden çıkartırken komşuların ihbarı üzerine yakayı ele verdi.

HERKESİN `VEDAT DAYISI`YDI
Vahşi cinayet, İçerenköy Mahallesi Asayiş Sokak 14 numarada yer alan Özgen Apartmanı`nda önceki gün yaşandı. Yücel Akbaba (38), Ali Taşkıran (28), Fatih Deniz (39) ve Vedat Yılmaz (60), İçerenköy Telsiz Taksi Durağı`nda birlikte çalışıyordu. Vedat Yılmaz, 25 yıldır taksiciydi. Ve meslektaşları tarafından Vedat Dayı olarak tanınıyordu. Her sabah bu durakta buluşup, sohbet ediyor, hatta bir ekmeği bölüşüyorlardı. Ta ki düne kadar... İddiaya göre biriken borçlarını ödeyemeyen taksicilerden Akbaba, Taşkıran ve Deniz korkunç bir plan yaptı. Plana göre; aynı meslektaşları Vedat Yılmaz`ı, annesi memlekette bulunduğu için boş olan Yücel Akbaba`nın evine davet ettiler.

DENİZE ATACAKLARDI
Vedat Yılmaz, arkadaşlarının kendisine yaptığı daveti hiç düşünmeden kabul etti. Önceki gün sabah saatlerinde evde buluşan arkadaşlar, Vedat Yılmaz`ın ellerini ve ayaklarını bağladı, ağzını da bantla kapattı. Daha sonra Yılmaz`ın kredi kartını alan üç arkadaş, karttan çektikleri 10 bin lirayla bazı borçlarını ödedi. Daha sonra taksicilerden Fatih Deniz evine giderken, Yücel Akbaba ve Ali Taşkıran olay yerine dönerek iddiaya göre evli ve 2 çocuk babası Vedat Yılmaz`ı soğukkanlılıkla boğarak öldürdü. Yılmaz`ın cesedini de bir battaniyeye saran Yücel Akbaba ve Ali Taşkıran, denize atmayı planladıkları cesedi apartmanın önündeki otomobile taşımak istedi. Ancak bu sırada bir vatandaş battaniye içinde birşey taşıyan 2 kişiyi hırsız sanıp polisi aradı.

SUÇU BİRBİRLERİNE ATTILAR
Olay yerine gelen Ataşehir Önleyici Hizmetler polisi, evdeki Yücel Akbaba ile konuşurken yerde battaniyeye sarılı cesedi gördü. Hemen eve giren polis gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü. Eve çağırılan sağlık ekibi Yılmaz`ın öldüğünü tespit ederek tutanak tuttu. Suçlarını itiraf eden taksiciler Akbaba ve Taşkıran gözaltına alındı. Polis, diğer zanlı Fatih Deniz`i de evinde yakaladı. Olay yeri inceleme ekibi ve cumhuriyet savcısı evde detaylı incelemede bulundu. Vedat Yılmaz`ın cansız bedeni de otopsi için Adli Tıp Kurumu`na gönderildi. Ataşehir Asayiş Büro Amirliği`ndeki işlemleri tamamlanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından Gayrettepe Cinayet Büro Amirliği`ne teslim edildi. 3 taksicinin suçu birbirinin üzerine attığı öğrenildi. Olayın meydana geldiği giriş kattaki dairenin sahibi ve apartman sakinleri ise şaşkın. Daire sahibi, evi Yücel Akbaba`nın annesinin 1 Haziran`da kiraladığını ve kadının 15 gündür de memleketinde olduğunu söyledi.

ARKADAŞLARI: ÇOK SIKKINDI `ÇALIŞMAYACAĞIM` DEDİ
İçerenköy Telsiz Taksi Durağı`nda Vedat Yılmaz`ın ölümü ve katil zanlılarının da taksici arkadaşları olması, tam bir şok etkisi yaptı. Durağın yöneticisi Ahmet Akıncı şunları söyledi: "O bizim Vedat Dayı`mızdı. Önceki gün sabah geldi. `Ahmet, ben bugün işe çıkmıyorum. Bana iş söyleme` dedi ve gitti. Sıkıntılı görünüyordu. Sonra 34 TKD 33 plakalı taksisinin Yalçın Sokak`ta bulunduğunu öğrendim. Üstelik arka camları açıkmış. Arkadaşlar kapattı... Sonra şüphelenip, Vedat Dayı`yı aramaya başladık. Ailesi de aradı. Meğer taksisini bıraktığı sokağın 1 kilometre ötesinde cinayete kurban gitmiş." Taksicilerden İhsan İtici de "Önceki gün Vedat Dayı geldiğinde cebinde bir tomar para vardı. Sıkıntılı görünüyordu. `Bugün çalışmayacağım` deyip gitti. Onu en son cebinde bir tomar parayla gördüm" dedi.

3 YIL ÖNCE DOLANDIRILMIŞ
Orhan Kaykaç ise Vedat Yılmaz`ın arasının onu öldüren kişilerle de arasının çok iyi olduğunu belirterek, "Vedat Yılmaz`ın çok borcu vardı. Galeriyle taksi kira sözleşmesini yeni yenilemişti. Bir yıllık 7 bin lira hava parası verdi. Aylık taksi kirası olarak da 4 bin 500 lira ödüyordu" dedi. Taksici Esarettin Cigaoğlu da şunları anlattı: "Erkan T. isimli bir kişi, İçerenköy`de bulunan yaklaşık 16 taksiciyi kredi kartı üzerinden dolandırmıştı. Bunlardan biri de 40 bin lira dolandırılan Vedat Yılmaz`dı. Bu olayın şokunu atlatmış, toparlanmaya çalışıyordu, yeni taksi kira sözleşmesini yenilemişti. Çok borcu vardı. Taksiciler arasında kredi kartı üzerinden borçlanma çoktur. Mazot alabilmek için kredi kartı limitlerini yüksek tutuyorlar. Bazen de aylık ek gelir olsun diye kredi kartları üzerinden diğer taksicileri borçlandırıyorlar. Onlardan aldıkları kredi kartı taksitlerlerinden kâr elde ediyorlar. Bu cinayet de kredi kartıyla borçlandırma yüzünden işlenmiş olabilir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir