• DOLAR 34.18
  • EURO 38.269
  • ALTIN 2908.022
  • ...
Bakanlıktan ilk deprem raporu: En ağır hasarlı ilçe belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Gaziantep Nurdağı, Adıyaman merkez, Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ve Hatay Antakya en çok etkilenen ilçeler oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı'nın ilk belirlemelerine göre en ağır hasarın olduğu Nurdağı'nda 4 bin 787 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık olarak tespit edildi.

CNN Türk'te yer alan habere göre; iki depremin de merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın depremden en çok hasar alan ilçesi Dulkadiroğlu oldu. İlçede acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina sayısı 3 bin 42 olarak açıklandı. Çağlayancerit ve merkez ilçelerinde ise acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık binaya rastlanmadı.

Depremler sonrası Adıyaman'ın merkez ilçesinde 3 bin 554 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina olarak kayda geçti. Hatay'da ise en ağır hasarın olduğu ilçe Antakya oldu. İlçede acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık 2 bin 619 bina tespit edildi.

7,7'lik depremin merkez üssü Pazarcık'ta 1752 bina acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık olarak tespit edildi. 7,6'lık ikinci depremin merkez üssü Elbistan'da ise acil yıkılacak, ağır hasarlı, yıkık bina sayısı 565 olarak belirlendi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir