• DOLAR 32.578
  • EURO 35.308
  • ALTIN 2472.54
  • ...
"Öğlen namazın kılarken ikinci depreme yakalandım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ile Elbistan merkezli meydana 2 büyük deprem, Malatya Merkez Battalgazi, Yeşilyurt ve Doğanşehir ile Akçadağ ilçelerinde, yüzlerce ölü, binlerce yaralının olmasına ve yüzlerce binanın yıkılmasına sebep oldu. Akçadağ ilçesinde 38 kişi hayatını kaybederken 100'e yakın kişi yaralandı ve çok sayıda bina yıkıldı ve çok sayıdaki binada ağır hasar oluştu.

"Tarihi Mitadiye Camii'miz de yıkıldı"

Başpınar Mahalle Muhtarı Mehmet Torun

Akçadağ genelinde 38, kendi mahallelerinde 6 kişinin vefat ettiğini ve 100'e yakın yaralının olduğunu belirten Başpınar Mahalle Muhtarı Mehmet Torun, "Deprem anı zaten tarif edilemez! Evimiz yıkıldı ancak çok şükür bize bir şey olmadı. Her şey zamanla gelir önemli olan sağlıktır. Şükür sağlığımız yerinde. Depremde mahallemizin en eski camisi olan Tarihi Mitadiye Camii'miz de yıkıldı. 24 Ocak 2020 depreminde hasar görmüştü ancak bu son depremlerde tamamen yıkıldı. İkinci depremin gündüz saatlerinde olması nedeniyle fazla kimsenin evde olmamasından dolayı çok şükür can kaybımız fazla olmadı. Rabbim bir daha böyle bir şey göstermesin. Yardım konusunda bir sıkıntımız yok, her şey bize geliyor." dedi.

"Rabbim bir daha hiç kimseye bu tür afetleri göstermesin"

Şerefnur Teşto

Depreme Malatya'da yakalandığını ve evlerinin oturamaz halde olduğu için Akçadağ ilçesine geldiğini kaydeden Şerefnur Teşto, "Perişan haldeyiz. Gece depreminde molozların arasından kaçtık ama nasıl kaçtık. Rabbim bir daha hiç kimseye bu tür afetleri göstermesin." temennisinde bulundu.

"Öğle namazını kıldığım esnada ikinci depreme yakalandım"

Suna Önal

Deprem anında çocuklarıyla birlikte nasıl kaçıp kurtulduğunu hatırlamadığını belirten Suna Önal, "İlk depremden sonra tekrar eve gittim evi temizledim kahvaltımızı yaptık. Öğle namazı kıldığım esnada ikinci depreme yakalandık. Gerçekten anlatılacak gibi değil. İnsan o anı bırak yaşamayı hatırlamak bile istemiyor. Tabi sadece biz değil, 10 ilimiz bunu yaşadı. Şu an çadırda kalıyoruz." dedi.

"Herkes bize yardım ulaştırma peşinde, Allah hepsinden razı olsun"

Metin Önal

Depremzedelerden Metin Önal, "Akçadağ Başpınar Mahallesi olarak hemen hemen bütün evlerimiz yıkıldı. Okulumuz ayakta duruyor oda ağır hasarlı. Deprem anında evdeydim. Birinci deprem zaten çok şiddetliydi ikinci deprem ise hiçbir şey bırakmadı. 3-4 defa deprem oldu. Artçı depremler zaten sayısızdır. Malatya merkezde oturuyorduk bina çok katlı olduğu için kaçıp Akçadağ'a geldik. Tüm ihtiyaçlarımız artık karşılanıyor. Herkes bize yardım ulaştırma peşinde. Banyo ile lavabo sıkıntısı vardı oda giderildi. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir