• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantep Umut Kervanından hayırseverlere çağrı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerden etkilenen yerlerde afetzedelere destek için çalışan Gaziantep Umut Kervanı, bir yandan da deprem yaralarını sarmak için insani yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Deprem bölgelerinde bir taraftan arama kurtarma çalışmalarına destek olan Umut Kervanı, bir taraftan da kurduğu aşevleriyle depremzedelerin gıda ihtiyaçlarını gidermede ciddi manada hizmet veriyor.

Depremin ilk gününden bu yana depremzedelerin gıda, giyim, ısınma ihtiyaçlarını imkânları ölçüsünde hayırseverlerin destekleriyle karşılamaya çalıştıklarını belirten Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, hayırseverlerden desteklerine devam etmelerini istedi.

Halkın ciddi mağduriyet yaşadığını, ihtiyaçların ise giderek çoğaldığını belirten Özaslan, ancak hayır sahiplerinin destekleriyle bu ihtiyaçları giderebileceklerini söyledi. Hayırseverlerden Umut Kervanını vatandaşların ihtiyaçlarını giderme noktasında yalnız bırakmamalarını isteyen Özaslan, "depremzedelerden yardım elimizi çekmeyelim" çağrısında bulundu.

"Halk büyük bir mağduriyet yaşıyor"

Ülke olarak büyük bir deprem atlattıklarını anımsatan Özaslan, "Şu an halen deprem artçıları sürüyor. Halkımızın mağduriyetinin giderilmesi için Umut Kervanı olarak sahaya indik. Onlara yardımcı olma noktasında çalışmalarımızı sürdürdük, sürdürüyoruz. Halk büyük bir mağduriyet yaşıyor. Dolayısıyla depremin vermiş olduğu travmadan dolayı kimse evlerine giremiyor." dedi.

"Battaniye, çadır, gıda, giyimle alakalı ciddi ihtiyaç var"

Halkın büyük çoğunluğunun sokakta, araçlarda, cami ve barınma alanlarında kaldıklarını vurgulayan Özaslan, şöyle devam etti:

"Buralarda kalan halkın büyük bir ihtiyacı var. Battaniye, çadır, gıda, giyimle alakalı ciddi ihtiyaçları var. Umut Kervanı olarak biz de depremzede kardeşlerimize bu acı günde onların yanında olmak adına elimizden gelen gayreti göstermeye devam ediyoruz. Dolayısıyla ilk günden bugüne kadar sahada ciddi bir mücadele veriyoruz."

"Tüm mağdurlara ulaşmamız mümkün değil, imkânlarımız kısıtlı"

Depremin bütün bölgelerinde yardım faaliyetlerini ara vermeden sürdürdüklerine dikkat çeken Özaslan, "Sıcak çorba, yemek ile alakalı çalışmalar var ve hâlâ devam ediyor. Bir taraftan gıda, diğer taraftan kışlık elbise, battaniye gibi ihtiyaçları temin etmeye çalışıyoruz. Sahadayız ama hakikaten büyük bir ihtiyaç var. Ancak tüm mağdurlara ulaşmamız mümkün değil. Çünkü imkânlarımız kısıtlı. Ancak hayır sahiplerimizin bize destek olmasıyla bu ihtiyaçları giderebiliriz." diye konuştu.

"Depremzede kardeşlerimize yardım elini uzatalım"

Kendilerini yalnız bırakmayan hayırseverlere de ayrıca teşekkür eden Özaslan, "Hayır sahiplerimiz olmasaydı belki de sahada bu kadar geniş çaplı bir çalışmayı sürdüremezdik. Hayır sahiplerine diyoruz ki, ileriye dönük sürekli ihtiyaçlar hasıl olacak. Yine biz Umut Kervanını aracı kılarak depremzede kardeşlerimize ulaşmaya çalışırsanız her zaman için sizin yanınızdayız. Umut Kervanı aracılığıyla depremzede kardeşlerimize yardım elini uzatalım. Onlardan elimizi çekmeyelim diyoruz." ifadelerini kullandı.(İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir