• DOLAR 32.25
  • EURO 35.243
  • ALTIN 2459.17
  • ...
HÜDA PAR heyetinin depremin yıkıma neden olduğu Adana'da temasları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden 10 şehir, yüzlerce ilçe ve binlerce köy etkilendi. Depremden dolayı yerleşim yerleri enkaz altında kalırken on binlerce kişi hayatını kaybetti.

12 heyet ile afet bölgesinin 12 farklı bölgesinde depremzedelerin sorunlarını tespit edip çözüm için gerekli girişimlerde bulunan HÜDA PAR heyeti, Adana'da incelemelerine ve temaslarına devam ediyor.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyeleri Veysel Yavuz, Hakan Özbay, ve İl Başkanı Salih Demir ile il teşkilatından oluşan heyet, depremzedeleri bulundukları çadır kentte ziyaret ederek incelemelerde bulundu, depremzedeler ile bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını yerinde dinledi ve not aldı.

Huzurevleri Mahallesinde arama kurtarma çalışmaları tamamlanmış enkaz binalarını ziyaret eden HÜDA PAR heyeti, daha sonra Huzurevleri Mahallesi Muhtarı Ayfer Doğantimur'u da ziyaret ederek yürütülen çalışmalar ve ihtiyaçlar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra heyet, bölgedeki arama kurtarma çalışmaları hakkında görüşmek üzere AFAD Başkanı Gültekin Genç'i makamında ziyaret etti. Karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulan görüşme sonrası GİK üyesi Yavuz ve partili heyet, İnsani Yardım Vakfı (İHH)'na geçti.

İHH Adana Temsilcisi Mahmut Eraslan'nın karşıladığı heyet, yaklaşık bir saat süren görüşmede sahada yapılan arama kurtarma çalışmaları, yardım faaliyetleri,  Adana'nın ve bölgenin acil ihtiyaçları konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Heyetin deprem bölgelerinde temaslarının devam edeceği öğrenildi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir